Abhazya Cumhuriyeti'nin ilk büyükelçiliği kuruluşunun 10. Yildönümü

Abhazya Cumhuriyeti'nin ilk büyükelçiliği kuruluşunun 10. Yildönümü
13 November 2018 976
10 yıl önce Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk Büyükelçiliği kuruldu. Abhazya Cumhuriyeti Rusya Büyükelçiliği 13 Kasım 2008 yıllında Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş’ın Kararnamesiyle kutulmuştur. Diğer kararnamesi ile Cumhurbaşkan’ın tarafından İgor Ahba’yı Abhazya Cumhuriyeti Rusya Büyükelçisi göreve atandı.
Rusya başkentinde Moskova’da büyükelçiliğinin kuruluşu 26 Ağustos 2008 yılında Rusya tarafından Abhazya’nın bağımsızlığını tanınmasından sonra ancak yapılabildi ve sonraki adım devletlerarası diplomatik ilişkiler kuruldu.
16 Ocak 2009 yıllında Kremlin’de Aleksandr’ın adı olan salonunda İgor Ahba Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Dmitriy Medevedev’e Diplomatik Belge’yi verdi.
İlk önce Büyükelçilik Mamanovsiy No:4 caddesinde RFDB baş diplomatik konutlarındaydı. Şuan Büyükelçilik Gagarinskiy No:11 caddesinde tarihi konağındadır.

Büyükelçilik kurulmadan önce 1992-2008 yıllar arasında Moskova’da Abhazya Cumhuriyeti Rusya Tam Yetkil Temsilcicliği faaliyet gösteriyordu ve Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Vladislav Ardzınba tarafından atanan, Tam Yetkili Temsilcisi İgor Ahba’ydı.
Büyükelçilik, Rusya Federasyonu’nda Abhazya Cumhuriyeti temsil ederek, Abhazya yasalara, Büyükelçilik Tüzüğü’ne, Cumhurbaşkanı Raul Hacımba’nın Kararnamelere göre ve ikili anlaşmalara uygun olarak faaliyetini yürütmektedir. Büyükelçilik çeşitli yömlerde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu, siyasi, sosyal ekonomik, kültürel ve eğitim faaliyetleri alanlardır. Büyükelçiliğinde Pazar okulu açık, ve her isteyen kişi dil, edebiyat ve Abhaz adetleri öğrenebilir.

Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti Rusya Büyükelçiliği

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: