Daur Kove Masis Mailyan’ı Artsah Cumhuriyeti’nin Bağımsız günü ile kutladı

Daur Kove Masis Mailyan’ı Artsah Cumhuriyeti’nin Bağımsız günü ile kutladı
2 September 2018 986
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Artsah Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Masis Mailyan’ı Artsah Cumhuriyeti’nin Bağımsız Günü vesilesiyle tebrik mesajı gönderdi.

Tebrik mesajında özellikle şunlar ifade ediliyor:

«2 Eylül 1991'de Dağlık Karabağ Deklarasyonu Bildirgesi'nin kabulü, Artsakh'ın yakın tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuş ve modern bağımsız bir devletin inşasının başlangıcına olmuştur.

Artsah Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığı temel insan hakları için halkınızın kahramanca mücadelesinden dolayı mümkün oldu – acımasız ve kanlı bir savaşın sonucu olarak savunulan özgür ve bağımsız kalkınma hakkı.

Bugün, Artsah Cumhuriyeti için şunları iddia edilir - demokratik bir toplumun tüm özelliklerine sahip bağımsız bir devlettir. Objektif zorluklara rağmen, Sizin cumhuriyetininz dinamik bir şekilde gelişmeye devam ediyor ve uluslararası arenada kendi konumunu savunuyor. Artsah Cumhuriyeti sosyal, insani ve ekonomik alanlarda ciddi başarılar göstermektedir, ve  şüphesiz ki , halkınızın müreffeh, güvenli ve refah bir devletin inşa etme özlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Ülkelerimizin dışişleri bakanlıklarının dostluk geleneklerini ve karşılıklı olarak yararlı işbirliğini takip etmeye devam edeceğine inanıyorum».

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: