Daur Kove tarafından yurtdışında yaşayan Abhaz diasporasının temsilcilere yapılan mesaj

Daur Kove tarafından yurtdışında yaşayan Abhaz diasporasının temsilcilere yapılan mesaj
21 May 2018 1075
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove tarafından yurtdışında yaşayan Abhaz diasporasının temsilcilere yapılan mesajında özellikle şunlar ifade edildi:
«19. yüzyılın olguları binlerce kişinin hayatını değiştirmiş, ve halkları Kara Denizin iki kıyısına parçalamış ağır sınama olarak meydana geldi. Fakat bu sınamalar halkımızın ortak ruhunu kıramadı – Atalarımız, dünya’nın farklı köşelerinde yaşayarak, kendi örf ve adetlerini ve ulusal kimliğini koruyabilmişler, ve genç nesillere tarihi Anavatanına ve kendi halkına sevgisini teslim edebilmişler.
Abhaz ve kardeş Kuzey Kafkasya halklarının geçmiş trajik sayfaların unutulmasını müsaade etmeden, böyle trajedilerin tekrar yaşanmasını önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğine derinden inanıyorum.
Bugün Abhazya Cumhuriyeti emin adımlarla gelişmektedir. Abhaz Devlet’in ve vatandaşların birbirini destekleyerek, halkımızın dilin, kültürün ve adetlerin korunması ve yurtdışında yaşayan kardeşlerimiz ile bağlarımızın güçlenmesi adına ciddi çaba sarf etmekteler.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Abhaz ve kardeş Kuzey Kafkas halkları diasporaların tarihi Anavatanları ile etkileşimin güçlenmesi adına faaliyetlerini sürdüreceğini temin etmekteyim.
Barış, refah ve huzur dileklerimi kabul buyurun!»

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: