Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
7 July 2020 896

Bazı Rus medyasında, yazar Zakhar Prilepin'in liderliğindeki “Hakikat İçin” siyasi partisinin, özellikle referandum tarafından Abhazya ve Güney Osetya'nın Rusya Federasyonu'na katılmasına karar vermenin önerildiği bir seçim programı sunduğu ortaya çıktı.

Rus siyasi partisinin bu seçim programının sunumu, bizi parti liderlerini ve sosyal hareketleri, belirli niyetlerin resmi olarak dile getirildiği devletlerin özelliklerini ve siyasi durumunu dikkatle incelemeye teşvik ediyor.

Abhazya Cumhuriyeti 1993 yılından beri egemen, bağımsız bir devlettir. Abhazya'nın egemen siyasi statüsü, ülke çapında yapılan referandumun ardından 1999'da kabul edilen 1994 Anayasası ve Devlet Bağımsızlığı Yasası'nda yer almaktadır.

Rusya Federasyonu, 2008 yılında Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdıktan sonra, iki ülke arasındaki ilişkiler yasal olarak inşa edilmiş ve doğada müttefiktir. Abhazya ve Rusya arasındaki devletlerarası ilişkileri düzenleyen en önemli anlaşmalar 17 Eylül 2008 tarihli Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması ve 24 Kasım 2014 tarihli İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşmasıdır. Rusya Federasyonu, Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak kurulmasına yardımcı olarak uluslararası konumunu ve sosyo-ekonomik iyileşmeyi güçlendirmektedir.

Abhaz-Rus devletlerarası ilişkilerin müttefik doğası, Abhaz devletinin güvenliğini ve ekonomik kalkınmasını sağlamak, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının - halkının iradesini tam olarak yansıtmaktadır.

Ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti, başka bir devlete veya eyaletler arası birliğe katılma lehine belirli devletlerin vatandaşlarının özgür seçimine saygı duyar.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: