1920'de Oset soykırımı vesilesiyle yapılan etkinliği hakkında

1920'de Oset soykırımı vesilesiyle yapılan etkinliği hakkında
20 June 2020 480

20 Haziran'da, Güney Osetya Cumhuriyeti'nin 1920 soykırımının kurbanlarının anısına ülke çapında yas tutulduğu gün. Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Resmi Temsilciliği yas tutan bir etkinlik düzenledi.

PMR'de Güney Osetya Cumhuriyeti Resmi Temsilciliği Başkanı Vitaly Yankovsky'nin davetine, etkinliğe Abhazya Cumhuriyeti PMR'deki Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman katıldı. Etkinliğe PMR Yüksek Kurulu Başkanı Alexander Korshunov, PMR Başbakan Yardımcısı Stanislav Kasap, PMR Devlet Güvenlik Bakanı Valery Gebos ve Dışişleri Bakanı Vitaly Ignatiev katıldı.
Güney Osetya'da bugün kiliselerde anma törenler düzenleniyor, anıt dikili taşlara çiçekler koyuluyor, ulusal bir sessizlik dakika gerçekleşti.

Transdinyester de unutulmaz etkinliklere katıldı - bugün burada bir miting yapıldı, Güney Osetya Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı indirildi. Transdinyester Moldavaa Cumhuriyeti nezdinde Güney Osetya Cumhuriyeti Resmi Temsilciliği tarafından açılan anma kitaplarında Transdinyester devlet dairelerinin başkanlarının notlarını bıraktılar.


PMR'de Abhazya Cumhuriyeti'nin Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman, anma kitabında bir not bıraktı.


«Gürcistan'ın 1920'de işlenen Güney Osetya halkına karşı kanlı suçları unutulmamalı ve onları işleyen veya arkasında duran kimseye affetme olamaz.
Abhazya Cumhuriyeti'nin PMR'deki Resmi Temsilciliği, bu yaslı tarihi Güney Osetya ile paylaşarak Gürcü cezalandırıcılarının elinde ölen bu ülkenin vatandaşlarını hatırlatıyor.
Sizinle yas tututoruz.
20 Haziran 2020».

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: