Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nın Abhazya Cumhuriyeti'nin Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi ile toplantısı

Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nın Abhazya Cumhuriyeti'nin Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi ile toplantısı
4 October 2017 985
Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vitaly Ignatiev ile Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman arasındaki çalışma toplantısı Transdinyester Dışişleri Bakanlığı'nda 4 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantı Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Resmi Temsilciliği'nin insiyatifi ile gerçekleştirildi.

Toplantının ana gündem maddesini Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vadim Krasnoselsky başkanlığındaki Transdinyester heyetinin Abhazya Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaretin sonuçları oluşturdu.

Vitaly Ignatyev; heyetin en iyi şekilde ağırlandığını kaydetti ve Abhazya tarafından hazırlanan, resmi bayram etkinliklerine katılmaya olanak sağlayan, kişisel görüşmeler içeren, aynı zamanda Abhazya'nın tarihi, kültürü ile gelenekleri hakkında bilgi edinmeyi sağlayan ziyaret programı nedeniyle şükranlarını sundu.

Taraflar toplantıda; ziyaret sırasında imzalanan Abhaz-Transdinyester belgelerinin önemine dikkat çekti ve bugün bölümler arası işbirliği, kültürel, sosyal ve enformasyona dair alanlarda ortak projelerin uygulanması için iyi fırsatların bulunduğunun altını çizdi.

Alexander Vataman, Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'na Abhazya tarafından organize edilen Transdinyester heyetinin ziyaretine ilişkin yaptığı güzel değerlendirmeler için teşekkür etti ve bu ziyarerin bir parçaşı olan 30 Eylül 1992-1993 Abhazya Halkları'nın Kurtuluş Savaşı Zaferi'nin ülke tarihinde çok büyük önemi olduğunu vurguladı. Bayram etkinliklerine katılan Transdinyester heyeti bir kez daha Abhazya ve Transdinyester arasında ortak bir tarihle bağlı olan dostluk ilişkilerini doğrulamıştır. Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın, Transdinyester şehri Dubossary sakinlerinden Roman Radkovsky'nin "Ölümsüz Alay" fotoğrafına katılması tarihi bağların ve iyi insan ilişkilerinin olduğunun kanıtı olmuştur. 1992-1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı'na katılan Roman, 17 Nisan 1993 tarihinde Gudauta'da Shroma Köyü yakınlarında şehir düşmüştür.

Vitaly Ignatiev ve Alexander Vataman, birçok alanda ikili işbirliğine dair pratik uygulama fırsatlarının detayları hakkında tartıştı ve yakın gelecekteki öncelikleri vurguladılar. Bunların arasında, çeşitli bakanlıklar ve departmanların deneyimlerini paylaşması; ülke parlamentoları arasında işbirliği; devlet üniversitelerinin etkileşimi ve Transdinyester'in Abhazya'daki engelli kişilerine protez konuları yer aldı.

Tolantının sonunda taraflar; Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Abhazya Cumhuriyeti'nin Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliği arasındaki pratik işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını onayladılar.

Referans.

Abhazya Cumhuriyeti ile Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasında Dostluk, İşbirliği ve Ortaklık Anlaşmaları, Abhazya Cumhuriyeti Gudauta Bölgesi Yönetimi ve devlet yönetimi ile Dubossary Şehir Yönetimi arasındaki Ticari-Ekonomik, Bilimsel-Teknik ve Kültürel İşbirliği Anlaşması 29 Eylül 2017'de Suhum şehrinde imzalandı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: