Türkiye ‘Vatan’ Partisi ofisinde yapılan toplantı hakkında

Türkiye ‘Vatan’ Partisi ofisinde yapılan toplantı hakkında
27 February 2020 679

26 Şubat İstanbul’da ‘Vatan’ partisi ofisinde Türkiye Cumhuriyeti Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliğinin temsilcileri ve Abhazya Cumhuriyeti Milletmeclisi-Parlamentosu Milletvekililer A.Logua, N.Smyr, V.Bebiya ‘Vatan’ partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştüler.

Toplantı sırasında Doğu Perinçek Perenchek, Abhazya Cumhuriyeti'nin tanınması için daha fazla lobicilik, bu yönde atılan adımlar ve Türk partilerinin liderleri, sosyo-politik hareketlerin temsilcileri ve Türkiye devlet organları yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi. 

Abhazya Cumhuriyeti Milletmeclisi-Parlamentosu milletvekili A.Logua, Abhazya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik çalışmaları desteklemeye devam etmeye hazır olduğunu ifade etti. 

Gün öncesi Bursa şehrinde Uludağ Üniversitesinde Türkiye Cumhuriyeti Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliğinin temsilcileri, Abhazya Cumhuriyeti Milletmeclisi-Parlamentosu milletvekililer A.Logua, N.Smyr, V.Bebiya Rektör yardımcısı Prof.Dr. Feridun Yılmaz ile görüştüler. Toplantının çerçevesinde, üniversiteler arası işbirliği, özellikle öğrencilerin değişimi ve uygulamalı eğitimleri, iki üniversitenin öğretim kadrosu arasında öğrenme deneyimlerinin değişimi için bir program ve üniversiteler arasında işbirliği anlaşması hazırlanması üzerinde görüştüler.

Ayrıca Bursa’da ‘Vatan’ partisi temsilcileri – Parti Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası ilişkeleri bölüm başkanı Sülük Huseyin Erman ve ‘Vatan’ partisi Bursa il Başkanı Hacı Dektaş Aykut ile görüşmeler gerçekleşti. Görüşme konularından biri de Abhazya Cumhuriyeti'nin olumlu imajının medya aracılığıyla tanıtılmasıydı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: