Berlin’de Zafer Bayramı Kutlaması

Berlin’de Zafer Bayramı Kutlaması
9 May 2017 642
Berlin’de Büyük Vatanseverlik Savaşı’ndaki Zafer Günü’ne yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler 7 Mayıs tarihinde Türk Korosu’nun görkemli bir konseriyle başladı ve iki gün boyunca devam etti. Zafer Günü’nde Treptow Parkı’ndaki Sovyet anıtına binlerce kişi katılarak çiçekler bıraktılar. Ardından Berlin’in merkezinde, Reichstag yakınlarındaki Tiergarten anıtının yanına Sovyetler Birliği ülkeleri ve diğer ülkelerin diplomatik temsilcileri tarafından çelenkler bırakıldı.

“Ölümsüzler Alayı” hareketi mensupları, Rus motosiklet kulübü “Gece Kurtları” üyeleri, Berlin ve diğer Alman şehirlerinden gelen sakinler ve bu gün için özellikle gelen konuklar ayrı bir kitle olarak kutlamalara katıldı.

Berlin’deki Zafer Günü kutlamaları sırasında Almanya’daki Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Tam Yetkili Temsilcisi Khibla Amichba ve yanındaki grup Abhazya Cumhuriyeti adına Sovyet Askerleri Anıtına Çelenk bıraktılar. Amichba aynı zamanda Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçi V.Grinin’in daveti üzerine Rusya Federasyonu’nun Berlin’deki Büyükelçiliği’ndeki resmi resepsiyona da katıldı.

Abhazya Cumhuriyeti’nin Almanya’daki Daimi Misyonu Abhazya’da ve Diasporada yaşayan tüm vatandaşlarımızın Zafer Günü’nü kutluyor! Abhazya’mızın barış, refah ve daha da çok uluslararası alanda tanınması dileğiyle!

Kaynak: Federal Almanya Cumhuriyeti’ndeki Abhazya Cumhuriyeti Daimi Misyonu

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: