Moskova’da Abhaz bayrak günü kutlandı

Moskova’da Abhaz bayrak günü kutlandı
25 July 2018 710
Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçiliğinde devlet Bayrak Günü kutlandı.
Etkinliğe Moskova Abhaz ve Abaza diaspora temsilcileri, Abhazya gençliği, Rusya ve Abhazya'nın yaratıcı aydınlarının temsilcileri.
Büyükelçi İgor Ahba toplananlara hitap etti. Herkesi bayramla kutlayarak, Büyükelçi, Devlet bayrağı 1992 yılında Vladislav Ardzinba başkanlığında Abhazya Yüksek Konseyi tarafından onaylandığını, devletimizin egemenliğini temsil ettiğini, onun zengin tarihini ifade ettiğini, Abhazya halkının ruhunu ve karakterini sembolize eden bayrak, savaş dönemindeki zaferlerimizin sembolü olduğunu söyledi.

«Ve bugün bayraklar, bağımsız ve egemen Anavatanımızn üzerinde gururla dalgalanıyorlar, aynı zamanda Rusya başkenti – Moskova’nın merkezinde de dalgalanıyor – ülkemizin tarihinde birinci Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliğin üzerinde», - İgor Ahba söyledi.

Etkinlikte kamu temsilcilerinden taras Şamba, Yuriy Agirbov, Beslan Agrba, Nodar Haşba, şair ve gazeteci Denis Çaçhaliya, yazar Vladimir Delba konuşmalar yaptılar.
Katılımcılar, Abhaz halkın bağımsızlık ve egemenlik için gösterdikleri mücadelenin farklı etapları hakkında anıları ile paylaştılar ve ülkemizin oluşumu ve gelişmesinde Rusya’nın büyük desteğini vurguladılar.
Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçiliği

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: