Venezuela'da Ulusal Meclis seçimleri yapıldı

Venezuela'da Ulusal Meclis seçimleri yapıldı
7 December 2020 462

6 Aralık'ta Venezuela'da Ulusal Meclis seçimleri yapıldı. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ulusal Seçim Konseyi'nin ön verilerine göre, Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSPV) önderliğindeki "Büyük Vatansever Kutup" parlamentodaki çoğunu alarak kazandı. Venezuela'nın ulusal mevzuatına uygun olarak yapılan oylamanın sonuçları devlet başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi.

Venezuela'da, Venezüellalıların iradesinin özgürce ifade edilmesini yansıtan barışçıl ve açık seçimler yapılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Venezuela seçim sistemi, seçimlerde şeffaflık ve demokratik ilkelere olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.

Geçtiğimiz seçimler Bolivarcı Devrim'in zaferini bir kez daha doğruladı ve Venezüellalıların Hugo Chavez davasını sürdürmek için Büyük Vatansever Kutup tarafından çizilen rotayı desteklediğine tanıklık etti.

Abhazya Cumhuriyeti, devletlerimiz arasında yıllarca süren işbirliği içinde gelişen dostluk ve karşılıklı güven ilişkilerine çok değer vermektedir. Çok yönlü etkileşimi derinleştirmeye ve dost Venezuela ile stratejik ortaklık ilişkilerini daha da geliştirmeye kararlıyız.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: