Uluslararası Cenevre Görüşmeleri'nin 41. turu 10 Ekim -11 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı

Uluslararası Cenevre Görüşmeleri'nin 41. turu 10 Ekim -11 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı
11 October 2017 936
Uluslararası Cenevre Görüşmeleri'nin 41. turu 10 Ekim -11 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı. Abhazya Cumhuriyeti heyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlığında katıldı. Heyette ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Asistanı Irakli Tuzhba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütlerler Etkileşim Bölüm Başkanı Arutr Gaguliya, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Bölümü Başkan Yardımcısı Lasha Avidzba yer aldı.

Kuvvet kullanılmaması üzerine ortak sözlü bildiri konusu tartışmanın düzenli turunda devam etti. Ne yazık ki taraflar bir kez daha; Cenevre Görüşmeleri'ndeki tüm katılımcılar için kabul edilebilir olan bu sözlü ifadenin uzlaşmacı metin versiyonu ile ilgili olarak aynı fikirde değildi. Taraflar metnin alternatif versiyonlarını edinmek ve bir sonraki turda tartışmalara devam etmek üzere davet edildi.

İnsani sorunların tartışılması çerçevesinde Abhaz tarafı, istilası nedeniyle Abhazya'da yetiştirilen tarımsal ürünlere ciddi hasar verme tehdidi bulunan böcek türü ile mücadele etmeyi amaçlayan etkili önlemlerin alınması gerekliliğine dikkat çekti.

Daur Kove, Uluslararası Cenevre Görüşmeleri Eş Başkanları'ndan bu çevre sorununa özel dikkat göstermelerini ve zararlı böceklerle mücadelede gerekli uluslararası desteğin sağlanmasını istemiştir.

Uluslararası Cenevre Görüşmeleri katılımcıları gelecek turun 12 Aralık - 13 Aralık tarihlerinde yapılmasını kararlaştırdı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: