Uluslararası Cenevre Görüşmeleri'nin 42. turu 12-13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşti

Uluslararası Cenevre Görüşmeleri'nin 42. turu 12-13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşti
13 December 2017 844
Transkafkasya'sa Güvenlik ve İstitkrar Üzerine Cenevre Görüşmeleri'nin 42. turu 12-13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşti

Abhazya Cumhuriyeti heyetine Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlık etti ve heyette Bakan Asistanı Irakli Tuzhba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütlerle Etkişelim Departmanı Başkanı Artur Gagulia, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Bölüm Başkanı Lasha Avidzba yer aldı.

Gündemin ana maddesini katılımcıların kuvvet kullanmama üzerine sözlü ifadesinin koordine edilmedi konusu oluşturdu.Taraflar açıklama metninin karşılıklı kabul edilebilir ifadelerini kabul etmeye ve tartışmaya başladılar. Uzun süren görüşmelerin sonucunu takiben taraflar açıklama metninin son hali üzerinde anlaşmaya varamadı. Sonuç ola! rak açıklama metni üzerinde çalışmaya Cenevre Görüşmeleri'nin bir sonraki turunda devam edilmesi kararlaştırıldı.

İkinci çalışma gurubuna ise her zaman olduğu gibi; seyahat özgürlüğü, eğitime erişim ve baskı sorunları ile ilgili insani meseleler tartışıldı.

Transkafkasya'da Güvenlik ve İstikrar Üzerine Cenevre Görüşmeleri'nin gelecek turu 27-28 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: