Abhazya İCRC Misyonu temsilcileri ile yapılan görüşmesi hakkında

Abhazya İCRC Misyonu temsilcileri ile yapılan görüşmesi hakkında
30 November 2020 410

30 Kasım'da Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda Abhazya Cumhuriyeti ICRC Misyonu temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmede, Abhazya Cumhuriyeti Uluslararası Kızılhaç Komitesi Misyonu temsilcileri, 1992-1993 Gürcü-Abhaz savaşı sonucunda kayıpları arama Programının ilerleyişi ve ICRC Abhazya Cumhuriyeti Misyonunun 2021 planları hakkında Bakan Yardımcısı'na bilgi verdiler. 

ICRC'nin Abhazya Cumhuriyeti'ndeki temsilcileri İrakliy Tuzhba'ya Kayıp Kişilerin Aranması ve Tespit Edilmesi Programı çerçevesinde 9 Abhaz uzmanının bu alanda eğitildiğini bildirdi. Bu, adli tıp ve diğer ilgili alanlarda davetli yabancı uzmanlar sayesinde mümkün oldu.

İrakliy Tuzba da ICRC Misyonu temsilcilerine yapılan çalışmalar için teşekkür etti ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'nin Abhazya Cumhuriyeti'nde yerel personelin becerilerini eğitmek ve geliştirmek için çalışmalar yürüten ilk uluslararası sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı. Ayrıca Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin cumhuriyetteki faaliyetlerine azami yardımı sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

ICRC misyonu 1992'den beri Abhazya'da faaliyet göstermekte ve bir dizi insani yardım programı uygulamaktadır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: