Cenevre Görüşmeleri Eşbaşkanlar ile yapılan toplantısı hakkında

Cenevre Görüşmeleri Eşbaşkanlar ile yapılan toplantısı hakkında
25 December 2020 307

25 Kasım Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba Kafkasya’da Güvenlik ve istikrarlık Uluslararası Cenevre Görüşmeleri Eşbaşkanları ile bir araya geldi - AB'nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar, BM Temsilcisi Cihan Sultanoğlu ve AGİT Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Rudolf Mikhalka.

Toplantının ana konusu, yaklaşan Uluslararası Cenevre Görüşmelerin 51. Turun gündemi ve yeni koronavirüs enfeksiyonu COVID-19'un devam eden pandemisi bağlamında bölgesel güvenlik ve istikrarla ilgili güncel konulardı görüşüldü. 

Cumhuriyetteki epidemiyolojik durumun konuşulması kapsamında, COVID-19 virüsünün yayılmasıyla bağlantılı olarak, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba, ülkedeki durumu istikrarlı olarak nitelendirdi ve yeni koronavirüsün yayılmasına karşı mücadelede düzenli olarak destek sağlayan uluslararası kuruluşlara bir kez daha şükranlarını dile getirdi. 

Abhaz tarafı, güvenlik konularının tartışılması bağlamında, Gürcistan'ın devam eden askerileştirme sürecinden duyduğu endişeyi dile getirdi, özellikle Gürcistan-NATO formatında devam eden tatbikatlar, ABD Donanması füze avcısı "Donald Cook" un Karadeniz'e yaptığı son ziyaret ve bölgede durumu olumsuz olarak etkileyecek konuları da konuştular. Bölgedeki durumu olumsuz etkileyebilecek koşullar. İrakliy Tuzhba, Güney Kafkasya'da gerilimin tırmanmasını önlemek için eşbaşkanları bu eylemlere dikkat etmeye çağırdı.

Toplantıda ayrıca, hareket özgürlüğü ile ilgili insani konular ve yaklaşan Cenevre tartışmalarının diğer güncel konuları üzerinde de duruldu.

Transkafkasya'da Güvenlik ve İstikrar Konulu Uluslararası Cenevre Tartışmalarının bir sonraki 51. turunun 10-11 Aralık 2020'de yapılması planlanıyor.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: