Daur Kove Dmitriy Medoev’i Güney Osteya’nın bağımsızlığını Rusya Federasyonu tarafından tanınmasının yıldönümü vesilesiyle kutladı

Daur Kove Dmitriy Medoev’i Güney Osteya’nın bağımsızlığını Rusya Federasyonu tarafından tanınmasının yıldönümü vesilesiyle kutladı
26 August 2018 473
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Daur Kove Güney Osetya Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev’i Güney Osetya’nın bağısızlığını Rusya Federasyonu tarafından tanınmasının yıldönümü kutlaması vesilesiyle tebrik mesajı gönderdi.

Tebrik mesajında, özellikle şunlar ifade ediliyor:

«26 Ağustos 2008 yılı Cumhuriyeti’nin tarihinde önemli bir gün olarak kalacaktır. Güney Osetya halkının bağısızlık ve özgürlük için uzun ve zor mücadelesi sonunda başarıyla sonuçlandı. Önemli tarihi ve Güney Osetya Cumhuriyeti’nin diplomasisinin tarihsel başarısı, bağımsızlık hakkını savunan Güney Osetya halkının kahramanca çabaların vesilesiyle olabildi.  

Bağımsızlığının tanınma günden sonra son yıllarda Güney Osetya   devlet inşaasında, ülkenin ekonomisini gelişmesinde ve sosyal alanın güçlendirmesinde yüksek seviyelere ulaştı ve demokratik kurumlarının ve ülkenin hukuki sistemini ilerici gelişimi sürdürmektedir. Uluslararası yolunda aktif çalışması devam etmektedir: yabancı partnerlerin çevresi genişliyor, uluslararası kontaktlar yoğunlaşıyor ve Güney Osetya’nın temsilciliği dünyanın tüm noktalarını yayınlanıyor.

Abhazya Cumhuriyeti ile Güney Osetya Cumhuriyeti arasında uluslararası arenada da dahil olmak üzere yapıcı etkileşim ve işbirliğinin olumlu bir şekilde gelişeceğinden ve kardeşlerimizin çıkarlarını tam olarak karşılayacağından eminiz.».

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: