Haberler

Lüksemburg'daki AGİT Parlamento Meclisi'nin yıllık oturumu sırasında, özellikle “Abhazya'da güvenlik ve insan hakları durumu” ile ilgili bir karar alındı.
12 June 2019 993 Cenevre Görüşmeleri
12 Haziran Abhazya Dışişleri Bakanlık binasında, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove AB, BM, AGİT’ten Transkafkasya’da Güvenlik ve İstikrarlık Cenevre Görüşmeler Eşbaşkanlar ile olağan toplantı gerçekleştirdi. Abhaz tarafından toplantıya Abhazya Cumhuriyeti DGS (Devlet güvenlik servisi) Başkan yardımcısı Vladimir Arlan, ve gerçekleşecek olan Cenevre Görüşmelerin katılımcıları, Abhazya Dişişleri Bakanlığın mensupları, Alyas Asabua, Dzhamal Bganba, Madina Şamba katıldı.  
30 May 2019 397
Dışişleri Bakanı Daur Kove liderliğindeki Abhazya Cumhuriyeti resmi heyeti Artsakh Cumhuriyetine ulaştı. Heyete Abhazya Kahramanı, Abhazya Ermeni Topluluğun Başkanı Galust Trapizonyan ve sosyal figürü Valeriy Mayromyan girdiler.   
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove’yi Büyük Vatanseverlik Savaşında (2. Dünya Savaşı) Zafer Bayramının 74. Yıldönümü ile kutladı. Kutlama mesajında aşağıdakiler özellikle ifade edildi:
9 May 2019 547 Notalar
Abhazya Dışişleri Bakan’ına Büyük Vatanseverlik Savaşında (2. Dünya Savaşı) Zafer Bayaramının 74.yıldönümünün vesilesiyle kutlama mesajları gelmeye devam ediyor.
9 May 2019 544 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Rusya Federasyonu Sergey Lavrov’u Büyük Vatanseverlik Savaşında (2. Dünya Savaşı) Zafer Bayramının 74. Yıldönümü ile kutladı. Kutlama’da aşağıdakiler özellikle ifade edildi:
2 May 2019 544
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlık binasında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba Karate Shootokan Kaze Ha Uluslararası Federasyonu Başkan Yardımcısı Rogelio Flores ile bir araya geldi. Toplantıya Abhazya Karate Federasyonu Başkanı Akhra Abukhba ve Rus karate Shotokan Kaze Ha Birliği başkanı İgor Sadovnikov katıldı.
8 April 2019 361 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na Anayasa Günü kutlaması vesilesiyle tebrik mesajı gönderdi.
8 April 2019 475 Elçilikler haberleri
31 Mart’ta Bolivarcı Venezüela Cumhuriyeti nezdinde Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Zaur Gvadzhava Nikaragua Cumhuriyeti’ne iş ziyaretinde bulundu.
4 April 2019 614 Cenevre Görüşmeleri
Abhazya Cumhuriyeti, Güney Osetiya Cumhuriyeti, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri temsilcilerin taraf olarak katıldıkları, BM, AGİT ve AB eş başkanlığında sürdürülen Transkafkasya’da Güvenliğin ve Istikrarın sağlanması amaçlı Uluslararası Cenevre Görüşmeleri’nin 47. turu 2-3 Nisan 2019 tarihlerinde Cenevre’de gerçekleşti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: