Daur Kove Masis Mailyan’ı Artsah Cumuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n kuruluş yıldönümü ile kutladı

Daur Kove Masis Mailyan’ı Artsah Cumuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n kuruluş yıldönümü ile kutladı
23 July 2018 813
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Artsah Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Masis Mailyan’a Artsah Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n kuruluş yıldönümü vesilesiyle tebrik mesajı göderdi.

Mesajda özellikle şunlar ifade edildi:

«Faaliyetinin yıllar boyunca, Artsah diplomatları her yerde ulusal çıkarlarını savunarak ve uluslararası arenada ülkenin konumlarını güçlendirerek, Anavatanı’na sadık hizmetlerini ve yüksek profesyonelliklerini gösterdiler.

Bugün Artsah Cumhuriyeti’nin diplomasisi, devletin istikrarını ve güvenliğini sağlama ihtiyacına dayanarak, sistematik olarak tüm ülkelerle kapsamlı işbirliği yolunda ilerliyor, ve o ülkeler buna karşılık, uluslararası hukukun norm ve ilkelerine uygun olarak karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde diyalog için isteklerini ifade ediyorlar. Ülkenizin diplomasisi adil bir kutlamaya ulaşacağından ve Artsah Cumhuriyeti evrensel uluslararası tanınmayı alacağından ve o gün yakın bir zamanda olacağından hiç şüphem yoktur.
Yapıcı ve verimli diyaloğun daha da gelişmesinin, devletlerimizin egemenliğini ve bağımsızlığını ve halklarımızın çıkarlarını korumak amacıyla Abhazya Cumhuriyeti ile Artsah Cumhuriyeti arasındaki bağların genişlemesine katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum».

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: