Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Güney Osetya Cumhuriyeti'nin 27. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı'na bir not gönderdi

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Güney Osetya Cumhuriyeti'nin 27. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı'na bir not gönderdi
20 September 2017 685
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na, ülke bağımsızlıklarının 27. yıl dönümü nedeniyle bir tebrik notu gönderdi.

Notta şu ifadeler yer aldı:


"20 Eylül 1990 tarihi, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan Güney Osetya Devleti'nin bu günkü halinin başlangıç noktası olan en önemli tarihi günlerden biridir. Çeyrek yüzyıldan uzun bir süredir ülkeniz ekonomik reformlar, hukuk devleti ve sivil toplum yapısı anlayışı yolunda hızla ileri gitmektedir.

Bağımsızlık; ocaklarını onur ve haysiyetle savunan, acımasız saldırganlara yapılan kanlı mücadelede ülkenin çıkarlarını korkusuzca savunan Güney Osetya vatandaşlarının verdiği büyük kayıplar ve emekler demektir.

Güney Osetya; ana amacı ülkenin güvenliği ve esenliğini sağlamak olan devletin kurulması sürecinde karmaşık aşamalardan geçmiştir. Bağımsızlığa duyulan özlem ve açlık, Güney Osetya halkının kendi devletine sahip olma hayalini gerçekleştirmiştir.

Güney Osetya ile kardeşlik ilişkileri Abhazya'da büyük bir değer görmekte ve yapıcı politik diyalogun geliştirilmesi ile ikili işbirliğinin güçlendirilmesine büyük önem verilmektedir. Abhazya ile Güney Osetya arasındaki stratejik ortaklığın iki ülkenin de çıkarlarına hizmet etmeye devam edeceğine inanıyorum."

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: