Abhazya Dışişleri Bakanlığı Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na tebrik notu gönderdi

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na tebrik notu gönderdi
2 September 2017 907
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Artsakh Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 26. yıl dönümü nedeniyle Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na bir tebrik notu gönderdi.

Tebrikte şu ifadeler yer aldı:

"2 Eylül 1991 tarihinde kabul edilen Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Beyanname Bildirgesi; Artsakh tarihinin dönüm noktası olmuş, ulusal kurtuluş mücadelesi, bağımsız devlet kurumlarının inşası ve geliştirilmesinde yeni bir aşama doğurmuştur. Artsakh'ın bağımsızlık tarihi sadece tarihsel adaleti ve evrensel değerleri kurma arzusu değildir, aynı zamanda çok zor kanlı bir savaşın içerisinde özgürlük hakkı, kendi kaderini tayin hakkı gibi temel insan hakları için kahramanca bir mücadelenin geçmişidir.  

Çeyrek yüzyıldan fazla süredir Artsakh bağımsız bir devlet olarak yoluna devam etmektedir. Devletinizin çeşitli alanlardaki inşası süresince karşılaştığınız objektif olarak var olan zorluklara rağmen iyimserlikle geleceğe bakabilirsiniz.Onur ve haysiyetle bütün sorunların üstesinden gelen Artsakh Cumhuriyeti ve halkı kararlı bir şekilde ulusal görevlerini yerine getirmektedir.

Artsakh Cumhuriyeti; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı heyetinin son ziyaretinde bölümlerimiz arasında uluslararası işbirliği alanındaki Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasının da gösterdiği üzere diğer ülkelerle eşitlik temelinde ilişkiler geliştirmektedir.

Artsakh Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları'nın ülkelerinin halklarının ortak çıkarlarını hedefleyen geleneksel dostluk ve işbirliğine devam edeceklerine eminiz."

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: