1. Global Genç Diplomatlar Forumu'nun açılış seramonisi XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali çerçevesinde 16 Ekim'de gerçekleştirildi

1. Global Genç Diplomatlar Forumu'nun açılış seramonisi XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali çerçevesinde 16 Ekim'de gerçekleştirildi
16 October 2017 457
Etkinliğe Abhazya Cumhuriyeti Genç Diplomatlar Konseyi üyelerinin yanı sıra 50 ülkeden 110'dan fazla dışişleri yetkilisi katıldı.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Birinci Global Genç Diplomatlar Forumu'nun açılışında bir konuşma yaptı. Lavrov; "Bu forumun bakanlığımızın genç diplomatlarının bir girişimi olduğunu memnuniyetle belirtiyorum ve geniş bir desteğin sağlanması nedeniyle mutluyum. Dünyanın farklı devletlerinden 50 'den fazla dış politika servisi burada temsil edilmektedir. Bence bu toplantıları geleneksel hale getirmek yararlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birinci Global Genç Diplomatlar Forumu'nun açılış seramonisinin ardından, Genç Diplomatlar Uluslararası Forumu'nun sınırları üzerine bir tartışma paneline katıldı. Etkinliğe; Moskova Devlet Üniversitesi Rektörü Anatoly Torkunov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi Başkanı Konstantin Kolpakov, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı İnar Ladaria ve Belarus Genç Diplomatlar Konseyi Başkanı Ekaterina Mozgovaya da katıldı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı İnar Ladaria, Birinci Global Genç Diplomatlar Forumu katılımclarına ve organizatörlerine şükranlarını dile getirdi. Abhazya Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Dışişleri Bakanlığı altındaki genç diplomat konseyleri arasındaki etkileşimin yoğun bir biçimde geliştiğini belirtti ve Abhazya Cumhuriyeti'nin Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne ilk defa katıldığını vurguladı.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi 2014 yılında kurulmuştur. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi arasındaki anlaşma ise 2015 yılında imzalanmıştır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: