Abhazya Cumhuriyeti ve Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulması’nın ve Dostluk, İşbirliği ve Ortaklık Anlaşmanın imzalanmasının 25. yıldönümü

Abhazya Cumhuriyeti ve Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulması’nın ve Dostluk, İşbirliği ve Ortaklık Anlaşmanın imzalanmasının 25. yıldönümü
22 January 2018 803
22 Ocak 2018 Abhazya Cumhuriyeti ve Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulması’nın ve Dostluk, İşbirliği ve Ortaklık Anlaşmanın imzalanmasının 25. yıldönümüdür.
Bu tarihi adım kardeş ülkelerimiz arasındaki ilişkilerine yeni kalite ve içerik kattı ve karşılıklı saygı ve güven bağları paylaşan devletler arası geniş kapsamlı işbirliği’nin gelişmesi için sağlam temel oluşturdu.

Geçtiğimiz dönemde, halklarımızı birleştiren uzun vadeli dostluk geleneklerine dayanan, ortaklığın en yüksek seviyesine ulaşan çok yönlü işbirliğimiz verimli bir şekilde gelişmekte idi. Bugün devletlerimiz tarafından yürütülen yaklaşım siyasi diyaloga pragmatik içerik katmaya, karşılıklı menfaatlerini hizmet eden bütün alanlarda temasların genişlemesine, koordineli adımların derinleşmesine eğilim göstermektedir.

Çağdaş zorluklar Abhazya'yı ve Transdinyester'i bağımsızlık ve egemenlik koruma çabalarında daha çok yakınlaşmalarını sağlamaktalar. Abhazya Transdinyester Moldova Cumhuriyeti’nin bu bağlamdaki konumuna değer vererek, buna karşılık, uluslararası arenadaki ortak çabaları yoğunlaştırarak karşılıklı desteği artırmaya hazırdır.

Devletlerarası ilişkilerindeki olumlu dinamik genişleyen etkileşimin vazgeçilmez bir unsurudur ve ülkelerimizin menfaatı adına yapıcı diyalogun daha da gelişmesinin perspektif ihtimaline olan güvenini arttırıyor.

Beraber hareket ederek modern gündemin güncel zorlukların çözülmesinde ilişkilerin kompleksi’nin bütünü gelişerek yeni seviyelerine ulaşaracağımızdan eminiz, bu da halklarımızın köksel menfaatları ve evrensel barış ve istikrar sağlanma amaçlarını hizmet etmektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: