Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 9. Yıl Dönümü

Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 9. Yıl Dönümü
9 September 2017 482
Bugün, Rusya Federasyonu ile Abhazya Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 9. yıl dönümü kutlandı.

9 Eylül 2008 tarihinde,iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin tarihinde yeni bir sayfa açıldı; ve bu durum dostluk ve işbirliğinin sağlanması konusunda en üst düzeyde bir katkı sağladı.

Devletlerimiz, diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana, ortak gündeme dair birçok konuda stratejik ortaklığı güçlendirme yolunda önemli sonuçlar elde etmek adına karşılıklı kabul edilebilir sonuçlar bulmayı başarmıştır

Benzersiz bir karşılıklı güven ve anlayış düzeyi elde edildi: Bu, her iki ülke için bölgesel konuların çözülmesine izin verdi ve en önemlisi çeşitli alanlarda çok yönlü bağlar kurulması yönünde ilerleme olanakları açtı.

Abhazya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ile birlikte samimi bir dostluk ruhu içerisinde karşılıklı işbirliğini daha da güçlendirmeyi ve Abhaz-Rus etkileşiminin gelimesi için potansiyelin açığa çıkmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Sistemli ve verimli Rus-Abhaz diyalogunun sürekli derinleşen bir biçimde güçlenmeye devam edeceğine ve karşılıklı yarar sağlayan temasların inşa edilmeye devam edeceğine inanıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: