Daur Kove Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilikler ve yabancı elçilik çalışanlarını tebrik etti

Daur Kove Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilikler ve yabancı elçilik çalışanlarını tebrik etti
17 May 2017 903
Daur Kove, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çalışanları ile Büyükelçilikler ve yabancı elçiliklerin çalışanlarını; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın 24. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla tebrik etti.

Abhazya Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı çalışanları ve tüm Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ile yabancı elçilikler çalışanlarını; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın 24. kuruluş yıldönümü vesilesi ile kutladı. Kutlama metninde şu ifadeler yer aldı:

"Değerli meslektaşlarım!

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın 24. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle Dışişleri Bakanlığı personeli ve Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ile yabancı elçilik çalışanlarını içtenlikle kutluyorum.

Dışişleri Bakanlığı; modern Abhaz Devleti'nin kuruluşunda önemli bir rol oynayan kritil bir zamanda kurulmuştur ve cumhuriyetimizin modern tarihinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Abhazya Cumhuriyeti dış politika ofisi, benzeri görülmemiş uluslararası siyasi bir baskıların zemininde mali, ekonomik ve insani tecrit altında kalarak çok zor şartlar altında kuruldu. Bakanlık çalışanları, öncüllerinin saygın geleneklerine dayanarak ülkenin milli çıkarlarını uluslararası arenada savunmaya devam etmektedir.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bügüne kadar, benzer düşünen insanlardan oluşan, profesyonel görevlerine sadık, birbirine bağlı profesyonel bir ekip oluşturmayı başarmıştır. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı personeli düzenli olarak, en iyi Rus Üniversiteleri'nde Rusca mesleki eğitim görmüş uluslararası ilişkiler alanında uzmanları ile yenilenmektedir.

Rusya Federasyonu ile stratejik ortaklığın derinleştirilme ve geliştirilmesi Abhaz diplomasisinin etkinliklerinde önemli bir yönü oluşturmaktadır ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Abhazya'ya yaptığı son ziyaret ise bunun kanıtıdır.

Ayrıca Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerle olan bağlar da gelişmeye devam etmektedir. Ülkenin olumlu imajını oluşturmak ve Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının uluslararası arenada daha fazla tanınırlık kazanması için uygun şartların yaratılması adına çalışmalar yapılmaktadır.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın tüm personelinin koordineli çalışması olmadan dış politika makanının bu ve diğer girişimleri imkansız olacaktır.

Tüm Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin, Abhaz Cumhuriyeti'nin uluslararası arenadaki çıkarlarını savunmak adına mesleki ve sorumlu görevlerini yerine getireceklerine eminim.

Değerli meslektaşlarım, bu önemli günde mesleki tatilinizi kutlamak ve size içtenlikle iyilik, barış ve refah dileklerimi iletmek; sorumlu ve önemli çalışmalarınızda başarılar dilemek isterim."

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: