Daur Kove Dünya Sağlık Örgütü temsilcileriyle bir araya geldi

Daur Kove Dünya Sağlık Örgütü temsilcileriyle bir araya geldi
18 March 2020 834

Abhaz Dışişleri Bakanı 18 Mart Çarşamba günü Dünya Sağlık Örgütü'nden bir heyeti karşiladı. DSÖ Temsilcisi Silvio Domente, DSÖ Acil Durum Hazırlık Programı Koordinatörü Vasily Esenamanov, DSÖ Laboratuvar Uzmanı Radu Kojokaru, Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi Uzmanı Abdubu Marufov, ve UNDP Temsilcisi Luis Vinton da dahil heyete katıldılar.

Toplantıyı açarak, Daur Kove, koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasıyla, dünyadaki mevcut durumla ilgili endişelerini dile ve sorunun erken çözümlenmesi umudunu dile getirdi.

«Dünyadaki durum bizden koordineli bir eylem gerektiriyor. Birlikte çalışırsak belirli sonuçlar elde edeceğimize eminim» - Bakan belirtti.  

«DSÖ'nün koronavirüsün önlenmesi ve yayılması için önerilerinin yönetime sunulması çok önemlidir, böylece kararlar verebilir ve bu önerilere dayanarak verilecek gereksinimlere ve normlara uygun hareket edebiliriz» - Kove vurguladı.   

UNDP sözcüsü Luis Vinton Bakana koronavirüsle mücadelede Abhazya'ya ne tür destek sağlanacağını söyledi: bu Dünya Sağlık Örgütü'nün uzman danışmanlığı ve ilaçların sağlanmasıdır. Vinton, bu desteğin tüm BM ajanslarının ve USAID'in yardımı sayesinde mümkün olduğunu da kaydetti.

«Dünyada olup bitenler göz önüne alındığında, bugün Abhazya'ya bu kadar üst düzey uzmanların yanı sıra belirli miktarda tıbbi ekipman ve ilaç getirebildiğimiz büyük bir başarıdır. Kişisel bakım için 500'den fazla set, 600 litreden fazla antiseptik ve yaklaşık 500 litre antibakteriyel sabun getirmeyi başardık » - UNDP temsilcisi belirtti.

DSÖ acil durum hazırlık programının koordinatörü Vasily Yesenamanov, uzmanlar için asıl görevin Abhazya'nın ithal edilen birincil koronavirüs vakalarına cevap vermeye temel hazırlığını belirlemek olduğunu vurguladı. 

DSÖ uzmanları, sağlık hizmeti sağlayıcılarını korumanın en büyük öneminin yanı sıra, el yıkama ve kalabalıklardan kaçınma gibi önleyici tedbirleri takip etmenin önemini vurguladı.

DSÖ uzmanları 2 gün boyunca Abhazya Cumhuriyeti'nde olacaklar ve bu süre zarfında onların tarafından laboratuvar incelemesi yapılacak, Sağlık Bakanlığı ile Sağlık ve Epidemiyoloji İstasyonunda toplantılar yapılacak. Çalışmanın sonuçlarına dayanarak bir DSÖ raporu hazırlanacaktır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: