2017 XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne katılacak olan Abhazya Cumhuriyeti Heyeti Soçi'ye ulaştı

2017 XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne katılacak olan Abhazya Cumhuriyeti Heyeti Soçi'ye ulaştı
13 October 2017 462
XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali 14-22 Ekim tarihleri arasında Soçi'de gerçekleştirilecek. 150 ülkeden yaşları 18 ile 35 arasında değişen farklı alanlardan 20.000 genç profesyonel etkinliğe katılacak.

Etkinliğe katılacak olan Abhazya Cumhuriyeti heyeti içerisinde; Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleri Inar Ladaria, Victoria Malania, Temur Rekvava, Milana Abshilava, Astamur Bagatelia, Kvadzba Said ve Madina Shamba da yer alıyor.

Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali çerçevesinde Soçi, Abhazya Cumhuriyeti'nin de aralarında olacağı 70 ülkeden genç insanın katılacağı 1. Global Genç Diplomatlar Forumu'na da ev sahipliği yapacak.

Toplantının ana gündem maddelerini genç diplomasinin çağdaş uluslararası ilişkilerdeki rolü, enformasyon, güvenlik ve ekoloji oluşturacak.

Toplantıda Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dahil olmak üzere, önde gelen uzmanların katılımıyla gerçekleştirilecek tartışmalar planlandı. Bu uzmanlar arasında; Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Bölümü Direktörü Maria Zakharova, Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky, Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanı Konstantin Kosachev ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Bilgi Güvenliği'nde Uluslararası İşbirliği Temsilcisi Andrei Krutsky yer alacak.

Etkinlik kapsamında Uluslararası Genç Diplomatlar Birliği'nin kurulmasına dair bir deklarasyonun da imzalanması planlanıyor.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi 2014 yılında kurulmuştur. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi arasındaki anlaşma ise 2015 yılında imzalanmıştır.

Geleneksel olarak Konsey; Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın genç çalışanları ve Abhaz Devlet Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencilerinden oluşmaktadır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: