Abhazya Cumhuriyeti heyeti Donetsk şehrinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı

Abhazya Cumhuriyeti heyeti Donetsk şehrinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı
11 May 2017 996
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlığındaki Abhazya Cumhuriyeti heyeti Donetsk Halk Cumhuriyeti ziyaretlerine devam ediyor.

Yabancı heyet başkanları 11 Mayıs'ta Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Zakharchenko ile birlikte Cumhuriyet Günü kutlamalarına katılmak amacıyla Donetsk'e ulaştı. Seçkin konuklar arasında Güney Osetya Cumhurbaşkanı Anatoly Bibilov, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Lugansk Halk Cumhuriyeti Halk Konseyi Başkan Vekili Vladislav Deynego, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyonu Konseyi üyeleri Olga Kovitidi, Segey Tsekov, Sergey Mamedov ve Rusya Federasyonu Devlet Duması üyeleri Kazbek Taysaev ile Andrey Kozenko yer aldı.

Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove, A. Solovyanenko Donetsk Devlet Opera ve Bale Akademisi'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Günü'ne dair önemli bir toplantıda konuşma yaptı.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı'nın talimatı ile halklar arasındaki dostluk ve işbirliğini güçlendirdiği, cumhurietin yurtdışındaki otoritesini artırarak devletler arasındaki barışın güçlenmesine yardımcı olmak adına özel faydaları için Dostluk Nişanı ile ödüllendirildi.

Ziyarette, Abhazya Cumhuriyeti Heyeti ve farklı ülkelerin resmi heyet temsilcileri Askeri Tarih Müzesi'ni ziyaret etti; Ulusal Tarih Müzesi ve şubesinin sergileri ile tanıştı.

Cumhuriyet Günü, 11 Mayıs tarihinde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına ilişkin kararın alındığı hayati önem taşıyan bir referandumun anısına kutlanan bir gün. Bu günde Ukrayna'nın Donetsk bölgesi sakinlerinin yüzde 75'inden fazlası irade beyanında yer almış, ve bunlardan neredeyse yüzde 90'ı Donbass egemenliğinden yana oy kullanmıştır. Aynı zamanda bir referandum daha Lungask bölgesinde gerçekleştirilmiştir; ancak kardeş LHC'de Cumhuriyet Günü oylamalarının resmi yıldönümü 12 Mayıs'ta kutlanmaktadır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: