İnal Ardzınba ve Maria Zakharova dış politikaya bilgi desteği konusunda istişarelerde bulundular

İnal Ardzınba ve Maria Zakharova dış politikaya bilgi desteği konusunda istişarelerde bulundular
29 April 2022 163

29 Nisan'da Abhazya Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi'nin çevrimiçi danışma toplantılarına ev sahipliği yaptı.

Abhaz tarafından ana konuşmacılar Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Rusya tarafından Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdürü Maria Zakharova oldu.

Video konferans çerçevesinde, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Sertleşen yaptırımlar politikası bağlamında modern koşullarda çeşitli medya alanında bilgiyi teşvik etme teknolojilere, Batı ülkeleri, Ukrayna, Gürcistan'ın güvenilmez bilgi çoğaltması ile mücadele etme ve bunlara karşı koyma biçimlerine ana dikkat gösterildi.


Modern koşullarda medya alanında bilgiyi teşvik etmek için çeşitli teknolojilere, sıkı yaptırımlar politikası karşısında Batı, Ukrayna, Gürcistan'dan gelen güvenilmez bilgi doldurma biçimlerine yanıt verme ve bunlara karşı koyma biçimlerine büyük önem verildi.

Görüşme sırasında İnal Ardzınba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi'nin çalışmaları ve ülkenin Dışişleri Bakanlığı'nın izlediği enformasyon politikası hakkında konuştu.

Maria Zakharova, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı'nın bilgi yönünde çalışmanın özellikleri, bilgileri tanıtmak için sosyal ağların kullanımı hakkında bilgi verdi ve yalan haberleri ile mücadele konusundaki deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğin sonunda, Maria Zakharova'nın gazetecilerin sorularını yanıtladığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: