İnal Ardzınba, Vitaly Ignatiev'i TMC Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşunun 30. yıldönümü dolayısıyla kutladı

İnal Ardzınba, Vitaly Ignatiev'i TMC Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşunun 30. yıldönümü dolayısıyla kutladı
1 July 2022 280

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vitaly Ignatiev'i Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşunun 30. yıl dönümü vesilesiyle kutladı.

Tebrikler, özellikle şunları okur:

“ Transdinyester Dışişleri Bakanlığı, Cumhuriyet için dramatik bir dönemde kuruldu. Bu, Bakanlığın önemini ve Cumhuriyetin çıkarlarını savunmadaki rolünü daha da artırmaktadır.

Transdinyester diplomasisi ülkenin dış politikasını yeterince uygular, egemenliğinin, bölgesel güvenliğin ve istikrarın korunmasına önemli katkı sağlar.

Dışişleri Bakanlığı personeli, zorlu jeopolitik koşullarda, sürekli olarak adil bir dünya düzeninin kurulmasını amaçlayan, devletin konumunu güçlendirmek için çalışan ve ulusal çıkarlarını özverili bir şekilde savunan, iyi koordine edilmiş bir profesyoneller ekibidir.

Abhazya Cumhuriyeti ile Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasındaki güçlü dostluk, karşılıklı anlayış ve güvene dayalı geleneksel olarak sıcak ilişkilere dikkat çekmek isterim.

Ülkelerimiz arasındaki etkileşimi güçlendirmeyi amaçlayan kurumlar arası diyaloğu çok takdir ediyoruz. Tam ölçekli işbirliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: