İrakliy Tuzhba Uluslararası Karate Shotokan Federasyonu temsilcileri ile bir araya geldi

İrakliy Tuzhba Uluslararası Karate Shotokan Federasyonu temsilcileri ile bir araya geldi
2 May 2019 544
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlık binasında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba Karate Shootokan Kaze Ha Uluslararası Federasyonu Başkan Yardımcısı Rogelio Flores ile bir araya geldi. Toplantıya Abhazya Karate Federasyonu Başkanı Akhra Abukhba ve Rus karate Shotokan Kaze Ha Birliği başkanı İgor Sadovnikov katıldı.
Toplantı sırasında asıl dikkat, 2021'de Abhazya Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olan Dünya Karate Shotokan Şampiyonasına adandı.
İrakliy Tuzhba, toplantıyı açarken, Abhazya’da uluslararası seviyesinde etkinliklerin düzenlenmesinin önemini vurguladı. Belirttiğine göre, Abhazya büyük uluslararası spor etkinlikleri düzenlemede yeterli deneyime sahiptir. ConIFA himayesinde Dünya Kupası ve Domino Dünya Şampiyonası gibi büyük uluslararası yarışmalar Cumhuriyetimizde başarıyla gerçekleşti. Tuzhba «Sporun politika dışında olduğu düşünülmektedir, fakat, Gürcistan ve onun batılı ortakları tarafından takip edilen Abhazya’nın izolasyon politikası sonucunda, genellikle sporcularımız uluslararası yarışmalarına katılma fırsatından mahrumdur» diye konuştu. İfade ettiği gibi, Abhazya Cumhuriyetinde Karate Dünya Şampiyonluğun gerçekleşmesi – tüm medeni insanlığına Abhazya’nın güzel ve misafirperver, dünyadaki çeşitli ülkelerin temsilciler ile karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini geliştirmeye hazır bir ülke olduğunu göstermek için bu harika bir fırsattır.
Rogelio Flores Abhazya ziyareti amacı hakkında konuştu ve Abhazya’da işbu uluslararası etkinliğinin düzenlenmesi için yapılan hazırlıklara olumlu değer verdi.  Federasyonda farklı ülkelerden birkaç bin katılımcı temsil edilmekte ve onlar Abhazya Cumhuriyeti’ni biliyorlar ve dost olarak kendilerini algıladıkları belirtti. Bay Flores, Federasyon Dünya Kupasının organizasyonunda gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını ve etkinliğinin başarılı geçeceğinden emin olduğunu açıkladı.
Karate Shotokan Dünya Şampiyonası Abhazya’da 2021 yıllında gerçekleşecektir. Bu karar şampiyonluk hakimler kurulu tarafından alındı.  

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: