Kan Tania Roman Dbar ve Shiroma Satiapala ile toplantı gerçekleştirdi

Kan Tania Roman Dbar ve Shiroma Satiapala ile toplantı gerçekleştirdi
23 August 2017 618
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania; ANA Ekoloji Enstitüsü Direktörü Roman Dbar ve FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu) Temsilcisi Shiroma Satiapala ile bir toplantı gerçekleştirdi. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Asta Chukbar da toplantıya katıldı.

Toplantıda Abhazya'daki ekolojik durum hakkında tartışıldı. Özellikle de Abhazya'daki palmiye ağaçlarının plantasyonlarını tehdit eden palmiye kurdu ile başa çıkmanın çeşitli yolları konuşuldu. Palmiye kurtlarının büyük larvaları ağaçlara önemli düzeyde zarar vermektedir.

Çevrecilere göre; eğer herhangi bir önlem alınmazsa yakın gelecekte Abhazya'daki palmiye ağaçları yok olacak.

Kan Tania; Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın Cenevre Görüşmeleri'nin gelecek turundaki ikinci çalışma grubunda bu konunun ele alınması olasılığını değerlendirdiğini söyledi. Tania ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın Abhazya'daki palmiye kurtlarına karşı savaşta her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Abhazya topraklarında palmiye kurtları ilk olarak yaklaşık bir sene önce Gagra Bölgesi'nde görülmüştür. Haşere, İspanya'dan getirilen palmiye fidanları ile birlikte Abhazya topraklarına girmiştir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: