Kan Tania, XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne katılan Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleri ile bir toplantı düzenledi

Kan Tania, XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne katılan Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleri ile bir toplantı düzenledi
25 October 2017 473
Abhazya Cumhuriyeti Dışişişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania 14 Ekim - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşen XIX. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne katılan Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleri; İnar Ladaria, Victoria Malania, Temur Rekvava, Milana Abshilava, Astamur Bagatelia, Said Kwadzba ve Madina Shamba ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının başlangıcında Kan Tania; "Genç Diplomatlar Konseyi formatı oldukça önemlidir ve Abhaz Dışişleri Bakanlığı'nın genç çalışanları ile gelecekteki diplomatlar için umut vadetmektedir. Bu gibi uluslararası etkinliklere katılım Abhazya Cumhuriyeti'ni uluslararası düzeyde temsil etme, gelecekte bir diplomat olarak ihtiyaç duyulabilecek yeni dostluklar kurmak adına bir şanstır. " ifadelerini kullandı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleri Bakan Yardımcısı'na 14 - 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali kapsamında gerçekleşen Birinci Global Genç Diplomatlar Konseyi Forumu'na katılımla ilgili bilgi verdi.

Forumun açılış seramonisine Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katılmıştı. Global Genç Diplomatlar Forumu'nun ikinci gününde ise Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova ile bir toplantı gerçekleştirildi.

I. Global Genç Diplomatlar Konseyi Forumu'nun sonucunda, forum katılımcılarının önerisi olan nihai belge kabul edildi. Ana fikirler arasında; Uluslararası Genç Diplomatlar Birliği'nin kurulması girişimlerine destek ve Global Genç Diplomatlar Forumu çerçevesinde düzenli olarak toplantıların gerçekleştirilmesi yer aldı. Uluslararası Genç Diplomatlar Birliği'nin kurulmasına ilişkin Global Forum belgesi 60'dan fazla ülke tarafından desteklendi.

Birinci Global Forum'a katılan Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın genç çalışanları; organizasyonun yüksek seviyesinin yanı sıra Forum'a katılım ile edindikleri tecrübelerden de bahsettiler. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi üyesi Dğnya Gemçlik ve Öğrenci Festivali katılımcıları; Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi'ne Birinci Global Genç Diplomatlar Konseyi'ne katılımları için yaptıkları davet adına teşekkürlerini sundular.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi 2014 yılında kurulmuştur. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi arasındaki anlaşma ise 2015 yılında imzalanmıştır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: