Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığın Açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığın Açıklaması
16 September 2019 530

11 Eylül 2019 yıllında ‘Eho Moskvı’ Rus radyo istasyonunda ’48 dakika’ programında Abhazya’da geçen Cumhurbaşkan seçimlerin ışığında mevcut durumu konuşuldu. Programa TASS Genel Müdür Yardımcıssı Mikhail Gusman ve ‘Eho Moskvı’ Radyo istasyonun sunucusu Aleksey Naryshkin katıldı.

İşbu program çift izlenime neden oldu. Bir yandan, Mikhail Gusman tarafından Abhazya’daki olayların üzerinde yapılan objektif ve profesyonel analizi belirtmek gerekir, konuşmasını ciddi argümanlarla destekledi ve cumhuriyetimizdeki iç politik süreçlerin derin bir anlayışını gösterdi.


Diğer yandan, program boyunca görevdeki cumhurbaşkanı Raul Khadjimba'nın ve bir bütün olarak cumhuriyetin kişiliğinin etrafında olumsuz bir imaj yaratmaya çalışan, ‘Eho Moskvı’ Radyo İstasynun sunucusu Aleksey Naryshkin’in konuşması ve yorumları karışık izlenime neden oldu.

Yayın boyunca Aleksey Naryshkin durumu kışkırtmaya çalıştı, gerçekleri çarpıttı, defalarca Mikhail Gusman'ın konuşmasını kesti. Bu gazetecinin mesleki seviyesini değerlendirirken, yayın için yeterince hazırlıksız olduğu ve Abhazya’nın modern tarih ve cumhuriyetteki mevcut durum hakkında tam bir bilgi eksikliği gösterdiği belirtilmek gerekir.

Hem Rusya'da hem de yurtdışında bazı süreçleri çarpıtmayı amaçlayan bu tür bir bilgi politikasının ‘Eho Moskı’Radyo İstasyonun karakteristik bir özelliği haline geldiğini not etmek gerekmektedir. Çalışmalarındaki büyük Rus muhalif radyo istasyonlarından birinin çeşitli manipülasyonlara, gerçeklerin çarpıtılmasına ve diğer ahlaksız yöntemlere başvurması ve böylece kendi izleyicisini yanlış yönlendirmeye çalışması ciddi bir pişmanlık ve şaşkınlık yaratmaktadır.


Bu nedeniyle ‘’Eho Moskvı’’ Radyo İstasyonun yönetimi ve onun bireysel gazetecilerin Abhazya’da ve çevresindeki iç siyasi süreçler bağlamında bilgi alanındaki durumu kasıtlı olarak çarpıtmaya yönelik uygulamaları bırakmalarını çağırmayı istiyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: