Suriye Arap Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı İmad Khamis ile görüşme

Suriye Arap Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı İmad Khamis ile görüşme
22 August 2017 1138
Abhazya Cumhuriyeti Heyeti 21 Ağustos 2017 tarihinde, Suriye Arap Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı (Başbakanı) İmad Khamis ile bir araya geldi.

Abhaz tarafı  Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlığında; Abhazya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Gennady Gaguliya, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Asistanı Irakli Tuzhba, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika Bölüm Başkanı Inver Alshundba'dan oluşan heyet tarafından temsil edildi.

Toplantıyı açan Suriye Bakanlar Kurulu Başkanı İmad Khamis, Abhazya'dan gelen misafirlerine hoşgeldiniz dedi ve Suriye yönetimi adına, Abhazya Cumhuriyeti yetkili makamlarının Suriye'de yaşanmakta olan süreçle ilgili objektif pozisyonları için özel olarak takdirlerini belirtti.

İmad Khamis, başarı ile yürütülmesi tüm Suriye için çok önemli bir gösterge olan Şam Uluslararası Fuarı'na Abhazya temsilcilerinin katılımıyla ilgili olumlu bir değerlendirmede bulundu.

Suriye Bakanlar Kurulu'nun görüşü olarak; ülkenin karşılaştığı bütün zorluklara rağmen hükümetin hala barışçıl hayatı geri kazanmayı ve sosyo-ekonomik durumu iyileştirmeyi başardığını ifade etti.

İmad Khamis ayrıca; "Suriye halkının birlik olması sayesinde uluslararası terörle mücadele konusunda ciddi başarılar elde ettik." şeklinde konuştu.

Belirtildiği üzere Suriye yönetimi, Abhazya Cumhuriyeti'ni dost ülke olarak görmekte ve hükümetler arası ikili ilişkiler kurma ve geliştirme konusunda bir yol izlemeyi düşünmektedir. Suriye yönetimi, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın talimatları doğrultusunda Abhazya Cumhuriyeti de dahil olmak üzere Suriye'nin stratejik ortakları ile tam ölçekli ilişkiler kurmayı planlamaktadır.

Aynı zamanda Suriyeli yetkililer Abhazya Cumhuriyeti ile ticari ve ekonomik ilişkiler kurmaya yönelik ilgilerini dile getirmişlerdir. Bu amaçla Suriye Bakanlar Kurulu Başkanı'nın emri üzerine Abhaz meslektaşları ile birlikte sosyo-ekonomik, ticari ilişkileri geliştirmeyi amaç edinen özel bir hükümet komisyonu kurulacak.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove konuşmasında; ülkeyi ziyaret etmeleri için yapılan davet için ve Abhazya Ticaret ve Endüstri Odası temsilcilerinin Şam Uluslararası Sergisi'ne katılmasına olanak sağlandığı için Suriye yönetimine teşekkür etti.

Daur Kove, Abhaz halkının Suriye'de yaşanan gelişmeleri büyük bir empati ile yakından takip ettiklerini ve Abhaz halkı gibi özgürlüğünü ve bağımsızlığını silahlarla savunmaya zorlanan Suriye halkına destek verdiklerini vurguladı.

Kove; " Suriye yönetiminin uluslararası terörle mücadele amaçlı eylemlerini tamamen destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ayrıca, devletler arasında tam teşekküllü ikili Suriye-Abhaz ilişkilerini inşa etmenin gerekliliğini vurguladı. Daur Kove tarafından belirtildiği üzere; Abhazya Cumhuriyeti heyetinin Şam ziyareti ikili ilişkiler kurma ve iki ülke arasında modern tarih ilişkilerinde yeni bir sayfa açma konusunda iyi bir temel oluşturacaktır.

Toplantının ardından Daur Kove, Abhazya Cumhuriyeti heyetinin ziyareti boyunca görmüş oldukları özel ilgi ve sıcak karşılama nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a şükren duydularını iletti.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, devlet yönetimimiz adına Suriye Arap Cumhuriyeti hükümet heyetini Abhazya Cumhuriyeti'ni ziyaret etmeye davet etti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: