Abhazya’daki BMMYK ofis temsilcileri ile görüşme hakkında

Abhazya’daki BMMYK ofis temsilcileri ile görüşme hakkında
16 August 2018 561
16 Ağustos 2018 yılında Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nda Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba Abhazya’daki BMMYK ofis başkanı Ardzun Şrestha ve BMMYK hukuk işlemlerden sorumlu danışmanı İvan Çernetskiy ile görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmeye ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Uluslararası örgütler ile etkileşim departman başkanı Artur Gagulya katıldı.

Görüşme başlangıcında Abhazya’daki BMMYK ofis başkanı Ardzun Şrestha İrakliy Tuzhba’yı göstermiş olduğu destek ve faaliyetlerini Cumhuriyeti’nde gerçekleştirmeye müsaade verdikleri için teşekkür etti.

BMMYK temsilcileri Abhazya’da organizasyon tarafından gerçekleştirilen bazı projeleri detaylı olarak anlattılar. Özellikle, yıkılan köprülerin yeniden yapılması, Abhazya'nın doğu kesimindeki okulların rehabilitasyonu ve nüfusun en savunmasız kesimlerine ve yeni gelenlere maddi destek sağlama projeleri hakkındaydı.

İrakliy Tuzhba kendi tarafından Abhazya’daki BMMYK’in göstermiş oldukları çalışmalarını yüksek seviyede değerlendirdi ve ayretten insanların refahını iyileştirmeye, yaşam koşullarını iyileştirmeye ve altyapı geliştirmeye yönelik olan gerçeklştirilen projelerin önemini vurguladı.

BMMYK (UNHCR) – BM ajentası, mültecilere yardım sağlamak için programlar uygular ve özellikle çatışmalardan fazla etkilenmiş ve savunmasız olan nüfus kesimlere yardım eder. Abhazya’da BMMYK ofisi 1993’ten beri faaliyetini göstermektedir.  

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: