Tom Trier ile Toplantı

Tom Trier ile Toplantı
2 November 2017 560
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania ile Avrupa Birliği Kuzey Kafkasya Özel Temsilciliği Siyasi Danışmanı Tom Trier arasındaki toplantı 2 Kasım tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya ayrıca; Avrupa Birliği Temsilcisi ve aynı zamanda proje müdürü Carolina Stampfer, AB İnsan Hakları Koordinatörü Ivona Gogoll, ve aynı zamanda Abhaz Dışişleri Bakanlığı çalışanları Enformasyon Bölümü Kıdemli çalışanı Asta Chukbar ve Uluslararası Organizasyonlarla Etkileşim Bölümü Başkanı Artur Gaguliya katıldı.

Taraflar toplantıda Abhazya topraklarında ortaya çıkan pis kokulu böceklerle (marmorate bug) ilgili çevre sorunlarına dair çok sayıda konuyla ilgili tartıştılar. Kan Tania, böcek nüfusunun azaltılmasına yönelik somut adımların atılmasının ve bu konunun politize edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Yardımcısı; "Öncelikle, sonuç elde etmeye odaklandık. Böcek sorunu oldukça kritik ve hızlı bir biçimde çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Tom Trier konu ile ilgili kapsamlı ve zamanında çalışma yapmanın gerekliliğini vurguladı ve aynı zamanda konunun uluslararası uzmanlarla koordineli bir şekilde bölgesel düzeyde belirlenmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: