Haberler

28 July 2017 534 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karen Mirzoyan'ı Dağlık Karabağ Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşunun 24. yıldönümü vesilesiyle tebrik etti.
26 July 2017 993 Bakanın görüşmeleri
Heyette; "Kuban" Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Basel Hajtas, "Nart-TV" Televizyon ve Radyo Şirketi Direktörü Said Bazoka, "Kuban"ın Halkla İlişkiler Departmanı Başkanı Dana Bij'in yanı sıra "Kuban"ın finansal Departmanı Başkanı, iş adamı Mustafa Naguja yer aldı. Toplantıya ayrıca Abhazya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika Departmanı Başkanı İnver Alshundba da katılım gösterdi.
24 July 2017 539
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania ile Abhazya Cumhuriyeti’ndeki ICRC Misyonu temsilcileri arasındaki görüşme Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.
20 July 2017 645
11 Mart 2015 tarihli Abhaz Dışişleri Bakanlığı ve Rus Dışişleri Bakanlığı arasındaki dış politika koordinasyonu mekanizması çerçevesindeki memorandum ile ilgili yapılan düzenli istişarelerin sonuncusu Moskova’da gerçekleştirildi.
19 July 2017 524 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Sandinista Devrimi’nin 38.yılı kutlamaları için Nikaragua Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bir tebrik notu iletti.
Bilindiği üzere, NATO ülkelerinin askeri tatbikatları ve “Noble Partner 2017”, 30 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Gürcistan’da yapılacaktır. Gürcistan, ABD, İngiltere, Almanya, Türkiye, Slovenya, Ermenistan ve Ukrayna’dan 2800’den fazla askeri personel bu tatbikata katılacak.
Ailesi ile beraber Abhazya’da tatilde bulunduğu sürede öldürülen Rus vatandaşının ölümüyle ilgili trajik olay, sosyo-politik çerçevede ciddi bir yankıya sebep oldu. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu haberi derin bir üzüntüyle karşılamıştır. Bu olaya Abhazya’da kimse kayıtsız kalmamıştır.
17 July 2017 1146
Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tam yetkili temsilciliği ile ilgili kararnameyi imzaladı.
Abhazya Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Dışişleri Bakanlığı arasındaki dış politika koordinasyon mekanizması çerçevesinde düzenli olarak gerçekleştirilen istişareler Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığında yapıldı.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'ı ziyareti sırasında Litvanya Dışişleri Bakanı tarafından yapılan bir dizi açıklamaya dikkat çekti. Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Gürcü-Abhaz sınırına bitişik bölgeleri ziyaret ederek Abhazya’nın tanınmaması ve tecrit edilmesine yönelik görüşlerini bildirmekle beraber Rus makamlarını toprak ilhakı ile suçladı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: