Türkiye’de yaşayan Abhaz diasporaya yapılan Daur Kove’nin mesajı

Türkiye’de yaşayan Abhaz diasporaya yapılan Daur Kove’nin mesajı
16 November 2019 720

16 Kasım’da Adapazarında (Sakarya, Türkiye) Abhaz Dernekleri Federasyonu 6 Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove adına Türkiye nezdinde olan Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliğinin ikili ilişkiler Danışmanı Astamur Bagateliya mesajı okudu.
Saygıdeğer Soydaşlarımız!
Bugün aranızda bulunan hepinize Abhazya’dan selamlarımızı, ve Abhaz Dernekleri Federasyonun 6. Olağan Genel Kurulunun verimli bir şekilde geçmesi dileklerimi kabul buyurun.
Abhaz Dernekleri Federasyonu kuruluş gününden itibaren Abhaz diasporasının yoğun yaşadığı sadece Türkiye’de değil, diğer ülkelerde de bütün diasporamızın konsolide edilmesinde önemli rol oynamaktadır.
Bugüne kadar Federasyonun yönetimini üstleyen bütün Yönetim Kurul’larının ve Başkanları’nın yönetimi sayesinde, Federasyonun Abhazya Cumhuriyeti'nin tüm yaşam alanlarına katıldığını ve Federasyonun Türkiye'deki faaliyetlerinin Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı ile iyi komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu güvenle söyleyebiliriz.
Federasyonun başkanlığı büyük bir onurdur, ancak aynı zamanda da büyük bir sorumluluktur. Abhazya Dernekleri Federasyonu'nun Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı, Türkiye'de Abhaz dilini ve kültürünü yaygınlaştırma, diaspora mensuplarına tarihi Anavatanları Abhazya hakkındaki doğru bilgileri iletilme ve tüm Abhaz toplumuna hizmet etme gibi büyük vazifelere hizmet etmeye devam edecekler.
Halkımızın refahını engellemeye dileyen çok düşmanımızın olduğunda sorumluluğun doğru algılanması özellikle önemlidir. Hepiniz, kardeşlerimizle bizi bölmeye isteyenlerin attığı adımların farkındasınız. Böyle zamanlarda, Abhaz ve tüm Kuzey Kafkas toplumu için olumsuz sonuçlar doğuran hatalar ve kasıtsız eylemler kabul edilemezdir,
Abhazlar ve Çerkeslerin bölünmez kardeş olduklarını hep hatırlamalıyız. Tüm zor zamanlarda Çerkesler Abhaz halkının yardımına geldiler; Gelecekteki nesillerin yararına, kardeş halkların tüm temsilcilerinin kültürel değerlerini ve tarihsel bağlarını güçlendirmeye yardımcı olacak ortak çabaları yönlendirmemiz, provokasyona boyun eğmememiz son derece önemlidir.
Sevgili Soydaşlarım,
Abhaz Dernekleri Federasyonu, Abhaz halkının ve Abhazya Cumhuriyeti’nin yararına gerçekleştiği faaliyetlerini göz ardında tutulmayacak Abhaz diasporamızın en önemli kamu kuruluşlarından biridir.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı adına Abhaz Dernekleri Federasyonun faaliyetlerinde aktif olarak yer alan herkese geçen süre boyunca işbirliğiniz için minettarlıklarımı sunmaya izin verin, ve bugün Abhaz Dernekleri Federasyonn Başkanlığına ve Yönetim Kuruluna seçilenlere ise Federasyonun başarılarını daha illeriye getirmelerini dileklerimi kabul edin.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhaz diasporamızın tarihi vatanları Apsny ile yakın işbirliğini güçlendirmeye yardımcı olmaya devam edecektir.
Hepinizi barış ve refah diler, çalışmalarınızın verimli olmasını umarım.

Saygılarımla,
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı
Daur Kove

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: