Abhazya Parlamentosu Suriye ile olan iki Antlaşmayı onayladı

Abhazya Parlamentosu Suriye ile olan iki Antlaşmayı onayladı
6 December 2018 659
Perşembe günü, 6 Aralık’ta, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Suriye Arap Cumhuriyeti ile olan iki Antlaşmayı onayladı:

«Abhazya Cumhuriyeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti arasında dostluk ve işbirliği Antlaşması» ve «Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti arasında ticaret ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve destek verilmesi alanında Antlaşması».

Abhazya ve Suriye arasında Dostluk ve işbirliği Antlaşması’na uygun olarak, Abhazya ve Suriye, içişlerine karışmamak, eşitlik, toprak bütünlüğü ve devlet egemenliği ilkeleri temelinde, dost devletler olarak ilişkilerini kuracaklar.

Taraflar, dış politika, barışı koruma alanında işbirliği yapacak ve ortak çıkarları olan uluslararası konular üzerinde periyodik ve düzenli istişarelerde bulunacaklardır.

Antlaşma’nın 10 yıl geçerlidir ve süresi bittiğinde otomatik 5 yıllık uzatma imkanı vardır. Antlaşma’nın metnine ortakça anlaşarak değişiklilker yapılır.

Ticaret ve ekonomik işbirliği Antlaşması’na uygun olarak, Taraflar, beş yıl süreyle bu ülkelerde üretilen ithal mallar üzerindeki gümrük vergilerinden muaftırlar.

Abhazya Cumhuriyeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti, 29 Mayıs 2018'de karşılıklı tanıma ve diplomatik ilişkilerin kurduklarını ilan ettiler.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: