Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin 27. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Tiraspol'deki Cumhuriyet Sarayı'nda resmi toplantı ve bayram konseri gerçekleştirildi

Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin 27. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Tiraspol'deki Cumhuriyet Sarayı'nda resmi toplantı ve bayram konseri gerçekleştirildi
1 September 2017 606
Kutlamalara; Cumhurbaşkanı Vadim Krasnoselsky, Yüksek Kurul Başkanı Alexander Scherba, Başbakan Alexander Martynov, milletvekilleri, bakanlar ve bölüm başkanları, siyasi parti temsilcileri ve kamu kuruluşları katıldı.

Etkinlik Transdinyester Moldova Cumhurbaşkanı'nın bağımsızlık mücadelesinin ardından gerçekleşenlerin özetlendiği ve geleceğe dair analizlerle görevlerden bahsedilen konuşması ile başladı. Vadim Krasnoselsky 2017 yılının başında cumhuriyet ekonomisinin kritik durumda olduğunu hatırlattı.

Çok sayıda yönetim kararları ve dönüşümler sayesinde durumun dengelendiği: maaşlar ve emekli maaşları tam ve zamanında yatırıldıği, döviz piyasasındaki durum normale döndüğü, gri şemaların tasfiyesi sayesinde işletmelerin olumlu dinamikler gösterdiğinin görüldüğünden bahsetti. Cumhurbaşkanı; "Transdinyester'in kuruluşunun gelecek 27. yıl dönümü, cumhuriyetimizin dünya toplumunun meşru, ayrılmaz ve bağımsız bir parçası olarak tam anlamıyla kurulduğunun bir onaylaması olacaktır." vurgusunda bulundu.

Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman da dinleyicilere hitap etti.

A. Vataman tebrik konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Kendi adıma ve Abhazya Cumhuriyeti Resmi Misyonu adına Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 27. yıl dönümünü tebrik etmeme izin verin. Transdinyester bugün ilerlemeci gelişimini sürdürmektedir. Ekonomi, sosyal alan, Trandsdinyester şehirleri ve pek çok alandaki göstergeler gelişmenin ne denli zorlu koşullarda gerçekleştirdiğini söylemektedir.

Ancak en önemli unsurlardan biri olan bir gösterge var ve bu en çok Transdinyester şehirlerinde ve köylerinde çocuklar ile öğrencilerin gülümseyerek çiçek açmaları 1 Eylül tarihinde dikkat çekmekte.

Bunu gördüğünüzde genç cumhuriyetin muazzam potansiyelini ve 27 yıl önce devletimizi kurmak için seçilen yolun doğruluğunu tam olarak anlayacaksınız.

Sevgili Transdinyesterliler, lütfen her birinizin kişisel planlarınızı tüm hayallerinizi gerçekleştirmenizi ve böylece bu güzel cumhuriyetin daha da gelişmesine katkıda bulunmanızı dilememe izin verin.

Mutlu Bayramlar! Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 27. yıl dönümü kutlu olsun!"

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: