Abhazya temsilcileri Suriye Arap Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak katılıyorlar

Abhazya temsilcileri Suriye Arap Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak katılıyorlar
26 May 2021 238

Bugün, 26 Mayıs, Suriye Arap Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimler gerçekleşiyor. Abhazya, Rusya, Güney Osetya, Çin, İran, Irak ve Beyaz Rusya'dan temsilciler uluslararası gözlemci olarak seçimlere katılıyor. Abhazya Cumhuriyeti'nden gözlemciler, Abhazya Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Bagrat Khutaba, Büyükelçi Yardımcısı Kuteiba Fom Hasan ve Büyükelçilik Diaspora ile Çalışma Danışmanı Zhanbu Abaza Agrba'dır.

Bagrat Khutab'a göre yaklaşık gözlemci sayısı, her bölgede 3-4 kişi olmak üzere yaklaşık 200 kişi. Abhazya'dan gözlemciler üç sandık merkezine atandı.

Devlet başkanlığı için üç aday yarışıyor: görevdeki Cumhurbaşkanı Beşar Esad, eski Devlet Bakanı Abdullah Sallum Abdullah ve Suriye Demokratik Cephesi (SDG) lideri vatansever muhalefet sözcüsü Mahmud Ahmed Murai.
Suriye'de önceki cumhurbaşkanlığı seçimleri 2014'te alternatif olarak yapıldı. Suriye vatandaşlarının% 73,5'i oylamaya katıldı. Arap Sosyalist Baas Partisi lideri Beşar Esad, seçmenlerin% 88,7'sinin desteğini alarak seçimleri kazandı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: