Abhazya Cumhuriyeti ile 17 Eylül 2008 tarihli Rusya Federasyonu arasında dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım anlaşması çerçevesinin imzalanmasının 11. yıldönümü vesilesiyle basın açıklaması

17 September 2019 284

17 Eylül 2019, Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında Dostluk İşbirliği ve Karşılıklı Yardımlaşma anlaşmasının imzalanmasından bu yana 11 yıl geçti. Anlaşma, iki devletin etkileşimi geliştirme ve güçlendirme arzusunun doğal bir uygulaması oldu.

Belge, devletlerarası işbirliğinin yeni bir aşamasının temelini attı ve yüksek kalitede pratik içerik aldı. İkili gündemdeki en önemli hususları düzelttikten sonra, geçmişte çeşitli alanlarda 130'dan fazla anlaşma imzalanmasının temeli haline gelmiştir. İşbirliğini yoğunlaştırmanın yanı sıra, imzalanan Anlaşma bölgede güvenlik ve istikrarı sağlama sözü verdi.

Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu, ekonomi, savunma, kültür, eğitim ve bilim, sağlık ve diğer alanlarda verimli bir şekilde işbirliği yapıyor.
İki ülke arasındaki uzun vadeli stratejik işbirliğinin Abhaz ve Rus halklarının çıkarlarına devam edeceğinden eminiz.

Linkler

Geri Bildirim Formu