Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Yönetimi Dmitri ve Olga Vişernevlerin anısına anma plakasının açılışına katıldı

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Yönetimi Dmitri ve Olga Vişernevlerin anısına anma plakasının açılışına katıldı
8 February 2018 635
8 Şubat’ta Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcıları Oleg Arşba ve Kan Taniya, 9 Eylül’de Abhazya’daki Rusya Büyükelçiliğinin birinci sekreteri Konsolos Vekili Dmitri Vişernev ve eşi Olga Vişerneva’nın onuruna töreni düzenleyerek Anma plakanın açılışa katıldılar. Açılış töreni Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Rusya federasyonu Büyükelçiliği’nde yapıldı.
Etkinlik, Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Rusya Federasyonu Büyükelçisi Semen Grigorev tarafından açılarak Abhazya’daki Rusya Büyükelçiliği’nin çok uzun süre çalışmadığına rağmen, tarihinin içinde üzücü bir sayfa olduğunu vurguladı.
«Büyükelçiliği’nin Birinci sekreter, Konsolos vekili Dmitri Vişernev ve eşi Olga 9 Eylül 2013 tarihinde Abhazya ve Rusya arasında diplomatik ilişkiler kurulduğu gününde terörist tarafından acımasızca öldürüldü. Onların ölümü, Büyükelçiliğimiz, Rusya diplomatik servisi, Abhazya dostlarımız için büyük bir kaybı oldu.  Bugün benim için büyük bir olaydır, Abhazya’da Rusya Federasyonu’nun yeni inşa edilen Büyükelçiliğin’de Vişernev’lerin anısını ölümsüzleştirmesini gerekli gördüm», - Semen Grigorev ifade etti.
Abhazya’daki Rusya Büyükelçisi, Rusya meslektaşlarının destekleri ile suçu açığa vuran Abhazya güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Taniya kısa bir konuşma yaparak, Vişernevlerşn öldürülmesi Abhaz-Rus etkileşmesine karşı olduğunu vurguladı.
«Tarihimize sıcak yürekli işlerle, asil özlemleri ile bağlı olan samimi, özverili güzel insanları anıyoruz.  İki güzel insanların hayatlarını alan onursuz cinayet, öncelikle devletlerimiz arasındaki kardeşlik ilişkilerine zarar vermeye hedeflendi.  Bu insanlık dışı cinayet failleri haklı bir şekilde cezalandırılacağına kesin olarak inanıyorum», - Dışişleri Bakan Yardımcısı vurguladı.
Etkinliğin sonunda anıt plakasına çiçekler koyuldu.
Abhazya’daki Rusya Büyükelçiliği’nin Birinci sekreter Konsolos vekili Dmitri Vişernev 9 Eylül 2013 tarihinde Suhum’da kendi evinin garajı yanında kafasına vurularak öldürüldü. Saldırı sırasında yaralanan diplomatın eşi Olga Vişerneva, 14 Eylül’de Cumhuriyet hastanesinde hayatını kaybetti. Abhazya Cumhuriyeti Başsavcılığı resmi bir açıklamada, İhan Sabançiev ve Grozni şehrin sakini Yusup Lakaev’in bu cinayetinde tutulumlarını doğruladı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: