22-23 Ağustos’ta Abhazya’da «10 yıllık tanınma: sonuçlar ve beklentiler» konulu Uluslararası konferans düzenlenecek

22-23 Ağustos’ta Abhazya’da «10 yıllık tanınma: sonuçlar ve beklentiler» konulu Uluslararası konferans düzenlenecek
7 August 2018 820
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı 22-23 Ağustos’ta – Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının yapılan tanınmasının 10. Yıldönümü vesilesiyle Uluslararası konferansı düzenleyecektir. Konferansa Abhazya, Rusya, Almanya, İngiltere ve İsviçre’den önden gelen siyaset bilimciler ve politikacılar katılacaklar.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove: «Gelen Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 10 yıllık tanınması - en önemli sonuçları özetlememize, fikirlerimizi paylaşmamıza, ortaya çıkan fikirlere ve tabii ki yakın gelecek için öncelikli görevleri belirlememize olanak tanıyan önemli bir işaretidir. Gelecek olan çok önemli uluslararası konferansın bu hedefler için mükemmel bir fırsat olacağını düşünüyorum».

Konferans kapsamında 6 yuvarlak masa olacak:
1.    Abhazya Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanının devletleşme oluşumundaki rolü.
2.    Abhazya çağdaş tehditler ve zorluklar bağlamında.
3.    Abhazya'nın modern dünya ile kültürel ve insani işbirliğinin özellikleri.
4.    Abhazya Cumhuriyeti'nin diaspora kaynağı.
5.    Parlamentolararası işbirliği ve parlamento diplomasisi.
6.    Rusya ve Abhazya arasındaki işbirliğinin ekonomik, politik ve sosyal yönler.

Uluslararası konferansın sırasında Abhazya Cumhuriyeti hakkında nesnel bilgilerin yayılmasını sağlayacak olan PROAbkhazia adı olan – Uluslararası hareketi, gayri resmi kamu birliğinin sunumu olacaktır.

26 Ağustos 2008 yılında Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, devletler arasındaki dostluk ilişkilerine ilişkin Ululararası Hukuk İlkeleri hakkında 1970’ler Bidirgesi, BM Tüzüğün hükümlere, 1975’te AGİT’in Helsinki Nihai Yasası’na ve diğer temel uluslararası belgelere dayanarak, Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarının Rusya Federasyonu’n tarafından tanınma kararnamesini imzaladı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: