Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Güney Osetya Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde Ağustos 2008 savaşında ölenleri andılar

Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Güney Osetya Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde Ağustos 2008 savaşında ölenleri andılar
8 August 2019 763

8 Ağustos'ta, Gürcistan'ın Güney Osetya Cumhuriyeti'ne karşı saldırganlığının başlamasının 11. yıldönümü vesilesiyle Abhazya Cumhuriyeti Güney Osetya Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde anma etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklere Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raul Khadzhimba, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Valeriy Bganba, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu – Millet Meclisi Başkanı Valeriy Kvarchiya, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Güney Osetya Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev, Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Rusya Federasyonu BüyükelçisiAleksey Dvinyanin, Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Güney Osetya Cumhuriyeti Büyükelçisi Oleg Botsiyev katıldı.

Töreni açarak, Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Güney Osetya Cumhuriyeti Büyükelçisi Oleg Botsiyev şunları ifade etti:

«Bugün, tarihin barış ve insanlığa karşı en kötü suçlarından birinin 11 yılıdır, ve bu suçun mağdurları sadece Tshinval’ın korucular, siviller ve milisler değil, Rus gönüllü askerler de. 2008 yılının Ağustos ayının en zor günlerinde Güney Osetya halkının yardımına gelen Rus asker ve subaylarının Güney Osetya'nın sonsuz minnettar olduğunu ve hiçbir zaman unutmayacağınızı her zaman tekrarlayacağız. Saldırganla omuz omuza savaşan ve Osetlerin anavatanındaki yaşamı ve barış kurulması için şehit düşen Rus ve Oset askerler ve subayların anıları sonsuza dek kalacaktır. İsimleri her zaman Güney Osetya halkının tüm nesillerindeki minnettar hatıralarında yaşayacaktır».

Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raul Khadzhimba vurguladı: «8 Ağustos 2008'de Güney Osetya'daki olaylar, Gürcistan tarihinde siyah bir nokta olarak kalacak bir sayfadır. Bu, sadece Oset halkına karşı soykırım sağlama girişimi değildir. O günlerde alınan Rus liderliğinin cesur kararları daha sonra halklarımızı korumayı mümkün hale getirdi. Ülkenin korunması için ölen savaşçılar, gönüllü askerler, milisler, sivillerin anıları sonsuza dek kalacaktır!»

Etkinliğe katılanlar Ağustos 2008 savaşında ölenleri bir dakika sessizlik ile andılar.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: