Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Transdinyester'deki duruma ilişkin açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Transdinyester'deki duruma ilişkin açıklaması
27 April 2022 289

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Transdinyester Moldova Cumhuriyeti etraında artan gerilimden son derece endişeli.

Son birkaç gün içinde, bir dizi sabotaj ve terör saldırısı sonucunda Cumhuriyetteki durum ciddi bir şekilde kötüleşti.

Mevcut gerilim tırmanışı, anlaşmazlığın çözümü için Moldova'ya askeri destek sağlamak için Transdinyester'i saldırmayı gözden çıkarmayan üst düzey Ukraynalı yetkililerin açık tehditleri zemininde ortaya çıkıyor.

Bu nedenle, resmi Ukrayna makamları, Moldovalı mevkidaşlarıyla birlikte, bölgede açık silahlı bir çatışmaya dönüşebilecek ek bir gerilim yaratıyor.

Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin devletlerinin güvenliğini sağlamanması için gerekli askeri potansiyele sahip olduğu unutulmamalıdır.

Ayrıca, bölgede barış ve güvenliği sağlamak için çağrılan Transdinyester'de Rus birliklerinden oluşan Görev Gücü yerleşmektedir. Bu bağlamda, Ukrayna ve Moldova'nın liderliğindeki "sıcak kafaları", başlatıcıları için geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilecek kararlar almamaları konusunda uyarısında bulunmaktayız.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Transdinyester liderliğine ve halkına tam desteğini ifade eder ve bu kardeş Cumhuriyette barış ve istikrarın korunması için umutlarını ifade eder.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: