Abhazya Dışişleri Bakanlığı’n Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığı’n Açıklaması
6 August 2018 1156
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Futbol Federasyonunun Nijerya ve Abhazya gençlik ekipleri arasında bir futbol maçının yapılmasını kınamak amacıyla FIFA'ya yaptığı talebi öfke ile algılandı.

Bu ve diğer pek çok vaka, Gürcistan'ın Abhazya'ya yönelik politikasının değişmediğini ve hala eski stereotiplere ve Abhazya'yı dış dünyadan izole etme arzusuna dayandığını doğrulamaktadır.

Abhaz sporcularının uluslararası yarışmalara katılımının herhangi bir şekilde kısıtlanması için Gürcistan tarafının maniakça arzusu, izolasyon politikasının sürdürülmesini göstermektedir ama pratikte Gürcü siyasetçilerin yapıcı diyalog ve açıklık ile ilgili yaptıkları ifadelerinin değerini kanıtlıyor.

Abhaz tarafı, Gürcistan tarafının hareketlerini değerlendirmek ve Gürcistan FF'nin faaliyetlerinin “Gürcistan devletçiliği ve toprak bütünlüğüne yönelik spor eylemlerini önlemek için her türlü aracı kullanmak” anlamına gelip gelmediğini açıklamak için FIFA Etik Komitesi'ne çağrıda bulunuyor. Gürcistan Futbol Federasyonunun spor etkinliklerinin düzenlenmesine siyasi bir çağrışım getirme girişimlerine rağmen, FIFA'nın futbolun kapsamlı desteğini ve gelişimini hedefleyen kursa devam edeceğine inanıyoruz.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan tarafının sporun siyasete müdahale etmemesi prensibinin sistematik ihlalini durdurmasını talep eder ve Gürcistan'ın Abhazya'nın dış dünyayla ilişkilerini koparmayı en üst düzeye çıkarma çabalarını şiddetle kınıyor.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: