Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
21 April 2017 766
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından hazırlanan ve Abhazya ve Güney Osetya’da ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığına dair bilgiler içeren“ Gürcistan’daki Çatışmalar” adlı 15.konsolide rapor, Bakanlar Komitesi Temsilcileri’ne sunulmuştur.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Avrupa Konseyi bir kez daha, Abhazya Cumhuriyeti’nde var olan nesnel durumu, tarafsız ve objektiflikten uzak bir şekilde tek yanlı olarak değerlendirmiştir.

Daha önce olduğu gibi, bizler, Abhazya Cumhuriyeti’nin imajını düşürmeyi hedef alan, taraflı ve profesyonellikten uzak bir biçimde hazırlanan bu tür raporların yanlışlığı ile karşı karşıyayız. Bir kez daha Avrupa Konseyi ve diğer Avrupa kurumları, Abhazya’da var olan mevcut durumu araştırmak yerine, Gürcistan’a vermiş oldukları destek politikasını koşulsuz olarak sürdürmeye devam etmektedir. Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan bu materyaller düzenli olarak Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’nca yayınlanmaktadır ve kasti biçimde hatalı bilgilendirme yapan ve objektif bir bilgi kaynağı olarak herhangi bir biçimde kullanılamaz.

Avrupalı ve uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan bu tür raporların, Abhazya tarafının konumunu dikkate almadan hazırlandığına dikkat çekmek isteriz. Buna ek olarak, bu tür raporları hazırlayan Avrupalı“uzmanların” hiçbiri, gerçek bilgileri elde etmek ve olayları detaylı bir biçimde incelemek amacıyla Abhazya Cumhuriyeti’ni ziyaret etmemişlerdir. Bu tür Avrupa siyasi nomenklatürünün faaliyetleri sonucunda periyodik olarak popülist bir doğaya sahip ve Abhazya’daki durumu çarpıtmak için hazırlanan raporlar ortaya konmaktadır.

Avrupa Konseyi Temsilcileri, kendi yanılsamalarının esiri olarak, artık ortada olmayan siyasi realitelere bağlı olarak Gürcistan’ın toprak bütünlüğü tezini desteklemeye devam etmektedirler.

Aynı zamanda Avrupa Konseyi, raporda Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında dinamik bir biçimde gelişmekte olan ikili ilişkilerdeki süreci kınamaktadır. Avrupa Konseyi Temsilcileri, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 18 – 19 Nisan 2017 tarihleri arasındaki Abhazya Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyarete dikkat çekerek bu ziyareti son derece olumsuz bir biçimde değerlendirmiştir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: