Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yorumu

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yorumu
23 March 2020 499

22 Mart 2020 yıllında Abhazya'da Cumhurbaşkanı seçimleri gerçekleşti. Uluslararası gözlemcilere göre, seçimler ulusal mevzuatın gereklerine uygun olarak yüksek bir örgütsel düzeyde yapıldı, barışçıl ve şeffaftı ve vatandaşların oy hakkını ihlal etmediğine dair hiçbir gerçek yoktu.

Oylama sonuçlarına göre A.G.Bzhania, anayasal alan çerçevesinde yürütülen meşru bir demokratik prosedürün sonucu olarak devlet başkanlığına seçildi.

Geçmiş seçimleri, Abhazya halkının özgür iradesinin mantıklı bir sonucu olarak görüyor, iç anlaşmazlıkların üstesinden gelmeye, sorunlara çözüm bulmaya ve tüm devlet mekanizmalarını daha da geliştirmeye katkıda olacığını görüyoruz.

Aynı zamanda, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bir dizi Batı ülkesinin inatçı isteklerini, Abhazya halkının egemen seçimine, Cumhuriyetin hakim olan ilişkilerine hakim olan gerçekleri ve arzuyu tanımamaya acı veren bir eğilim olarak saygı duyma konusundaki inatçı isteksizliğini kabul ediyor.

Mevcut zor koşullarda, Abhazya'nın dış politika pozisyonunu güçlendirmek ve uluslararası topluma tüm acil konularda açık ve net bir görüş alışverişine hazır olmak için çabaları pekiştirmenin özellikle önemli olduğuna inanıyoruz..

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: