Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
11 May 2017 912
Bildirildiği üzere; ABD Başkanı Donald Trump devam etmekte olan mali yıl için Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün korunması ile ilgili metnin yazılmış olduğu yeni bir ABD federal bütçesi imzalamıştır. ABD Temsilciler Meclisi 5 Mayıs tarihinde D. Trump tarafından incelenecek olan bir bütçe kabul etmiş ve sunmuştur.

"Gürcistan toprakları Abhazya ve Güney Osetya'nın işgali" başlıklı madde kendi bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'nin bağımsızlığını tanıyan dünya üzerindeki herhangi bir ülkeye destek sağlanmasını yasaklamaktadır.

Birleşik Devletler'in devlet kurumlarının bu bölgelerdeki Rus işgalini destekleme amaçlı eylemlerde bulunması yasaklanmıştır. Buna ek olarak maddede, Gürcistan'ın egemenliğini ihlal eden herhangi bir programın (krediler, borçlar, teminatlar) uygulanma olasılığını ortadan kaldırmak amacıyla uluslararası finans kuruluşları için gerekli talimatların ABD Hazine Departmanı tarafından hazırlanması gerekliliğini içermektedir.

Yeni Amerikan yönetiminin Abhazya Cumhuriyeti'ni uluslararası izolasyona tabi tutan Gürcistan'ın absürd iddialarını destekleyen çıkmaz bir yolu seçmesi üzücüdür. Kendilerini tüm dünyada özgürlük ve insan hakları savunucuları olarak ortaya koyan ABD liderleri gerçekte kendilerine uygun olmayan ülkeler üzerinde siyasi ve mali başkı uygulamaya yönelik, kendilerine hoş gelmeyen bu vatandaşlara karşı her türlü kısıtlama ve yaptırım uygulayan çifte standartlarının gizemli politikasını takip ediyorlar.

Washington altındaki topraklar gibi yabancı vatandaşlara karşı ayrımcı yasalar benimseyip, 2008 yılında Güney Osetya'da savaş açan bir devleti teşvik ederek iyi bir yolda olmadığının farkında olmalıdır.

Aynı zamanda yalnızca Güney Kafkasya'daki mevcut siyasi gerçeklerin tanınması ve yeterli bir biçimde algılanması taraflar arasındaki diyalogu kolaylaştıracaktır. Gürcistan'daki rövanşist duyguların beslenmesi ve Abhazya'nın uluslararası izolasyon politikası yalnızca bu hedefe ulaşmayı zorlaştırmakta ve Cenevre Görüşmeleri katılımcılarının çabalarını geçersiz kılmaktadır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: