Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n açıklaması
23 March 2018 1206
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda, Tiflis ziyareti zamanında Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun duygusal ifadeleri şaşkınlıkla karşılandı.

Aleksandr Grigorieviç, Abhazya’yı Gürcistan’ın toprak bütünlüğü bağlamında düşündüğü için üzücüdür. Bu arada, Belarus Devlet Başkanı, Abhazya Cumhuriyeti Gürcistan’ın bir ‘kenarı’ olmadığını, Güney Osetya'daki Gürcü saldırganlığının ardından 2008'de egemenliği Rusya Federasyonu tarafından resmen tanınan bir devlet olduğunun farkında olmalıdır. Abhazya ve Rusya arasındaki ilişkiler sözleşmeli ve yasal olarak kurulmuş olup stratejik niteliktedir. Abhazya Cumhuriyeti, bir dizi diğer BM üyesi devletlerle de devletlerarası ilişkiler kuruyor.

Abhazya Cumhuriyeti’nin de, eski Sovyetler Birliği devletlerin önünde olduğu gibi de, sosyal-ekonomik kalkınmanın artması, nüfusun yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, devlet kurumlarının güçlendirilmesi ve genç Abhaz devleti için güncel olan diğer görevleri vardır. Abhazya’ya her yıl BDT ülkelerinden ve Belarus Cumhuriyeti dahil olmak üzere milyona kadar türist geliyor. Belarus Cumhuriyeti vatandaşları için Abhazya Cumhuriyeti’ne giriş vizesizdir. Bu bağlamda, Aleksandr Grigorieviç Lukaşenko’nun Abhazya ‘anlaşılmaz bir şeye dönüştü’ diye ifadesi şaşırtıcıdır.

Abhazya Cumhuriyeti'ne hakaret eden bu ifadeleri seslendirmesi, Rusya ile ittifak halinde olan Belarus Cumhuriyeti'nin lideri için değersiz olduğunu düşünüyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: